NIEUWS

Nieuwe Monarchy Audio DIP 24/96


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2001
De nieuwe Monarchy Audio Digital Interface Processor 24/96 is leverbaar

Monarchy Audio, leverancier van betaalbare en betrouwbare High End levert sinds begin april uit voorraad de nieuwe DIP 24/96. De DIP wordt opgenomen in de keten CD/DVD Loopwerk - D/A converter en verwijdert een groot deel van de jitter uit het digitale signaal. Daardoor ontstaat een ruimtelijker beeld, meer detail, dieper doorlopende laagweergave, meer dynamiek en een meer analoge geluidsweergave.

De 24/96 DIP is transparant voor alle signalen tot 24 bits en 96 kHz. Indien gewenst kan een DVD speler worden aangesloten en kan het uitgaande signaal gebruikt worden om een niet 24/96 DAC aan te sluiten, waardoor het mogelijk wordt met een DVD speler uw bestaande (kostbare) DAC te blijven gebruiken voor geluidsweergave.

De DIP verenigt een aantal functies:

  • Het signaal ontdoen van jitter en optimaliseren
  • Het signaal versterken tot AES/EBU niveau
  • Het CD/DVD loopwerk galvanisch isoleren van de D/A converter
  • Omzetten van optisch naar elektrisch signaal

Ingangen voor cinch en optische kabel en uitgang voor cinch (75 Ohm) en AES/EBU gebalanceerd (110 Ohm) De AES/EBU aansluiting wordt aanbevolen indien de DAC hiervoor geschikt is. T.o.v. de DIP Mk II zijn verbeteringen aangebracht in de netfiltering, de circuit lay-out en de behuizing.

Zolang er geen Nederlandse importeur voor Monarchy Audio is, kunnen DIP's en andere Monarchy Audio produkten worden besteld rechstreeks bij Monarchy Audio zelf in de USA. Zie www.monarchyaudio.com

In het januari 2001 nummer van Stereophile wordt de DIP 24/96 beschreven als
een must have product. Andere tests zijn op Internet beschikbaar. Voor info
kan eventueel ook gemailed worden naar r.l.vanes@hifi.nl

EDITORS' CHOICE