NIEUWSOnkyo

Nieuwe streaming opties Onkyo

Redactie HiFi.nl | 18 juli 2012 | Onkyo | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Onkyo erkent hoe belangrijk het streamen van muziek is voor de hedendaagse consument en heeft daarom nieuwe streaming toepassingen toegevoegd aan de remote apps voor de iPhone en Android/Kindle apparaten. Ook introduceert Onkyo een aptX USB Bluetooth adapter.

Met de vernieuwde Onkyo Remote 2 App voor iPod en iPhone kunnen gebruikers muziek die is opgeslagen op hun iPod, iTouch of iPhone direct naar hun Onkyo receiver (modellen uit 2012) streamen. Ook streamen naar stereo tuners en micro systems is mogelijk. De verbeterde app voor Android maakt het ook mogelijk om muziek te streamen vanaf Kindle Fire. De apps ondersteunen lossless formaat, waaronder Apple Lossless.

Naast de upgrades van de Apps, is vanaf nu de UBT-1 Bluetooth USB Adapter verkrijgbaar. Hiermee kun je muziek streamen vanaf apparaten die zijn uitgerust met Bluetooth, direct naar je Onkyo receiver.

De Onkyo UBT-1 adapter is uitgerust met CSR’s aptX. Dat zorgt voor vermindering van compressie en herstelt de natuurlijke dynamiek van audio-bestanden. Het biedt een vlakke frequentierespons en een bereik van 92 dB. De adapter maakt gebruik van de nieuwste Bluetooth versie (3.0) en levert daardoor een geluidskwaliteit die zich volgens Onkyo kan meten met die van een CD.

De Onkyo UBT-1 lijkt qua uiterlijk en formaat op een USB flash drive en kan aan de voorkant in de USB poort van de Onkyo receiver (modellen TX-NR414 en later) gestoken worden. Zodra de adapter een Bluetooth signaal opvangt van je draadloze device, hoef je alleen nog op ‘play’ te drukken. De adapter ondersteunt AAC formaat.

De vernieuwde apps zijn gratis en zijn vanaf 24 juli verkrijgbaar in de App Store en via Google Play. Ze zijn ook te downloaden via de Onkyo website, en kijk ook eens op de Onkyo Special Page. De Onkyo UBT-1 Bluetooth Adapter is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 50 Pond.

HiFi.nl heeft een Streaming Special

MERK

EDITORS' CHOICE