NIEUWS

Google introduceert eigen streaming apparaat

Google had al de Nexus phone en tablet, maar nu introduceren zij de Nexus Q, zoals HiFi.nl aan het begin van dit jaar al vermoedde. Zoals ze het zelf noemen: “The world’s first social streaming media player.”

Via verschillende Google Play en YouTube apps kun je alle muziek draadloos streamen naar de Nexus Q. Deze speelt de muziek dan af via elke speaker of scherm in het huis dat je wilt. Natuurlijk zijn ook eigen nummers te importeren via de Music Manager. Naast muziek, zijn ook films, televisieprogramma’s en YouTube filmpjes te streamen.

Google bedacht zelfs een speciale functie voor feestjes. Zo kun je een optie aanzetten, zodat iedereen met een Android apparaat in het huis zijn eigen muziek kan toevoegen. Uiteraard kan deze optie ook weer uit, wanneer je liever alleen je eigen muziek hebt.

Verder beschikt de Nexus Q over een ingebouwde versterker, zodat speakers direct kunnen worden aangesloten. Wanneer de Nexus is aangesloten is het volume te bedienen via ieder Android apparaat of door de bovenste helft van de Nexus te draaien.

Als extraatje heeft Google een ring van 32 LED’s gemaakt dat de kleuren tegelijk laat veranderen met de muziek.

In Amerika kun je de Nexus Q al pre-orderen, in Nederland zullen we nog even moeten wachten. 


EDITORS' CHOICE