NIEUWS

Filmpjekijken weektip: Starbuck

Deze week als net-in-de-bioscoop tip: de Canadese succesfilm Starbuck, een genetische komedie die in niet heel veel Nederlandse theaters zal verschijnen, maar onze aandacht zeker wel even verdient. 

Hoewel hij al 42 jaar is, gedraagt David Wozniak zich nog als een puber. Problemen gaat hij uit de weg. Met Valérie, een jonge politieagente, heeft hij een moeizame relatie. Net als zij hem vertelt dat ze zwanger is, wordt David geconfronteerd met zijn verleden. Twintig jaar eerder heeft hij voor het geld sperma gedoneerd bij een zaadbank. Nu blijkt hij dat hij de vader is van 533 kinderen en dat 142 daarvan een rechtszaak aanspannen.

Klikbaar voor groter formaat en album

Ze willen de identiteit weten van hun biologische vader, waarvan ze alleen het pseudoniem Starbuck kennen. Patrick Huard, Julie Le Breton en Antoine Bertrand spelen de hoofdrollen in Starbuck, een originele komedie van de Canadese regisseur Ken Scott. De film behandelt pretentieloos en humoristisch het actuele en herkenbare thema vaderschap. Starbuck won op het festival van Calgary de publieksprijs en in Valladolid de Pilar Miró Award en de prijs voor beste acteur.

"Het redelijk perverse idee achter het briljante Starbuck maakt niet dat deze Canadese film een obscene vertoning wordt, mede door het bijzonder grappige script en door de geweldige acteerprestaties van vooral Huard en Bertrand. Al leek het op het eerste gezicht een ongeloofwaardig, bizar en clichématig concept, is het een triomf van een film geworden."

Lees de hele recensie hier

Overigensss, vanaf vandaag ook in de bios: Ice Age 4: Continental Drift

EDITORS' CHOICE