NIEUWS

Filmpjekijken weektip: The Amazing Spider-Man

Na het drieluik van Sam Raimi is er opnieuw een filmversie van de bekende stripheld. Moeten we dat wel willen? Zeker weten, volgens Filmpjekijken: "The Amazing Spider-Man is veel beter dan zijn voorganger!"

In The Amazing Spider-Man wordt een volgend hoofdstuk aan de Spider-Man-cyclus toegevoegd. In de film zien we een nieuwe, onbekende kant van Peter Parker. Andrew Garfield (The Social Network) de rol van Parker, die na het vertrek van zijn ouders bij zijn oom (Martin Sheen) en tante (Sally Field) in huis woont. De rol van de vriendin (Gwen dit keer, niet Mary Jane) wordt gespeeld door Emma Stone (Crazy, Stupid, Love).

Klikbaar voor groter formaat en een foto-album

"Flink wat wenkbrauwen gingen omhoog toen er zo snel na Spider-Man 3 een reboot werd aangekondigd. Nou ja, reboot? Van de studiobazen mogen we geen ‘reboot’ zeggen. Producer Avi Arad verzekerde ons, om vooral de drie ‘Toby Maguire-films’ niet te devalueren, dat The Amazing Spider-Man zeker niet de voorgaande films zal uitwissen, maar dat het slechts een onverteld verhaal is dat prima binnen het kader van eerdere Spider-Man films past. Misschien een collegiaal handigheidje om niet toe te geven dat The Amazing Spider-Man zijn voorgaande films in elk opzicht overtreft, maar wij zeggen het gewoon: The Amazing Spider-Man is veel beter dan zijn voorganger!"

Lees de hele recensie hier

EDITORS' CHOICE