NIEUWSSennheiser

Sennheiser hoofdtelefoonversterker


Redactie HiFi.nl | 23 juni 2012 | Sennheiser

Het Duitse Sennheiser is een producent die zich letterlijk en figuurlijk hoofdzakelijk met het fabriceren van koptelefoons bezighoudt. Dat het daar behoorlijk goed in is, bewees ze al met de lancering van de HD 800 koptelefoon. Lees de betreffende recensie (nog) maar eens. Sennheiser gaat nu een stapje verder, of eigenlijk een stapje terug in de geluidsketen, door het uitbrengen van een high-end hoofdtelefoonversterker, de HDVD 800.

Het uitbrengen van een speciale koptelefoonversterker is natuurlijk niet zo’n vreemde gedachte. Al in de recensie over de HD 800 koptelefoon wordt gesteld dat een koptelefoon van zo’n hoog niveau ook een evenredig goede versterker verdient. Dat zullen ze bij Sennheiser ook gedacht hebben. In plaats van de HD 800 nog verder te verbeteren, is het wellicht gemakkelijker een andere schakel in de audioketen onder handen te nemen.Met de introductie van de HDVD 800 lijkt Sennheiser gelijk in te zetten op het hoogste niveau. Het is tevens de eerste versterker voor dynamische hoofdtelefoons van onze Oosterburen. De versterker werkt vanaf de bron tot aan het ‘gehoor’ volledig symmetrisch. Dat moet zorgen voor een lagere vervorming en een nog helderder geluid. De versterker is ook geschikt voor digitaal aanbod van audiosignalen. Middels een ingebouwde Burr-Brown-Dac kunnen signalen geconverteerd worden tot 24 bit/192 kHz. Op de achterkant zitten AES/EBU-, coaxiale en optische ingangen, evenals een USB-poort.De HDVD 800 ziet er strak uit. De behuizing en de bronselectieknop op de voorzijde zijn gemaakt van aluminium. Leuk detail: op de bovenkant van de versterker is een glazen paneel geplaatst, zodat je het mechanisme kunt bekijken. Onder andere het koelelement, het audio-relais en verschillende weerstanden zijn duidelijk zichtbaar.

Hoewel de HDVD 800 versterker in combinatie met de HD 800 koptelefoon zo’n beetje het ‘dreamteam’ vormt, wordt de HDVD 800 ook voor de HD 700, HD 650 en HD 600 ovation koptelefoons van Sennheiser aanbevolen. We kunnen de HDVD 800 na de zomer met een adviesprijs van 1500 euro verwachten.

Meer informatie over Sennheiser kun je vinden op de website.

Kijk ook eens op de Hoofdtelefoon Special


EDITORS' CHOICE