Harman Kardon introduceert nieuwe hoofdtelefoons

Redactie HiFi.nl | 17 juni 2012 | Harman Kardon

Is het tijd voor een nieuwe hoofdtelefoon? Misschien is de nieuwe serie van Harman Kardon wat voor jou. Harman Kardon introduceert de nieuwe BT, AE, CL en NI hoofdtelefoons. Opvallend is de rechthoekige behuizing, die volgens Harman Kardon uitstekend aansluit op het design van moderne draagbare mediaspelers.

De BT en CL zijn beiden on-ear hoofdtelefoons. Je kunt de BT hoofdtelefoon draadloos gebruiken. De hoofdtelefoon maakt gebruik van AAC (Advanced Audio Coding) en opt-X-codering, die de best mogelijke draadloze audioprestaties moeten waarborgen bij een apparaat dat met Bluetooth is uitgerust. Je kunt de BT hoofdtelefoon via de USB opladen, de batterij houdt het volgens Harman Kardon maximaal 40 uur vol. En doet de batterij het niet meer, dan kun je hem ook aansluiten met de bijgeleverde kabel die een lengte heeft van 1.40 meter.


Foto: CL

De hoogwaardige 40-milimeter drivers in de CL-hoofdtelefoon produceren volgens Harman Kardon een uitstekende frequentierespons en een unieke klankkast versterkt de lage frequenties voor een betere basrespons. De hoofdbanden zijn leverbaar in twee maten. De oorkappen zijn gemaakt van zacht schuim om comfort te bieden. Ze kunnen plat worden gevouwen, zodat je de hoofdtelefoons gemakkelijk kunt vervoeren en/of opbergen.

Heb je liever in-ears, dan kun je kiezen uit de AE of NI hoofdtelefoons. Beiden hebben 9-millimeter drivers. AE staat voor Acoustic Excellence. De AE-hoofdtelefoon heeft een stel Comply-hulzen. Dit vormbare schuim biedt een comfortabele pasvorm en verbeterde ruisonderdrukking. Hij heeft een Apple three-button remote, waar ook een microfoon is ingebouwd. Door het akoestische ontwerp en de passieve ruisreductie van de NI (Noise Isolation) kun je muziek en andere audio duidelijk horen, ook bij lage geluidsvolumes. Dit is veiliger voor de oren.


Foto: NI

Wie de foto’s bekijkt, zal het rechthoekige design zijn opgevallen. Elke hoofdtelefoon is een combinatie van gezandstraald staal en een matzwarte behuizing. Niet geheel toevallig, want de hoofdtelefoons zullen exclusief verkrijgbaar zijn in Apple retail winkels. De hoofdtelefoons sluiten dus mooi aan bij het design van diverse Apple producten. De BT kost 249,95 euro, de CL kost 199,95 euro, de AE is verkrijgbaar voor 149,95 euro en de NI tenslotte heeft een adviesprijs van 99,95 euro. 

Kijk voor meer informatie op de website van Harman Kardon. Zij hebben ook een special page op HiFi.nl


EDITORS' CHOICE