NIEUWSPioneer

Nieuw: AirPlay speakers van Pioneer

Pioneer introduceert een nieuwe reeks draadloze luidsprekersystemen die met Airplay werken. Het nieuwe gamma bestaat uit een spatbestendig model, de grotere XW-SMA4 en een compact instapmodel. Alle modellen zijn uitgerust met AirPlay, DLNA en Wi-Fi.

Via de geïntegreerde AirPlay-technologie stream je audiobestanden vanaf een Mac, pc, iPad, iPod of iPhone, zonder kabels en zonder dock naar de speakers. Streaming via Android-telefoons met DLNA wordt ook ondersteund. Muziek afspelen kan ook via de USB-poorten en aux-poorten, op die manier wordt je mobiele toestel tevens opgeladen.

De spatbestendige XW-SMA3 heeft een herlaadbare batterij. Daarom is dit model geschikt voor buitengebruik, maar hij kan natuurlijk ook als draagbare oplossing voor binnenhuis. De grotere en krachtigere XW-SMA4 heeft een extra tweeter en een sterkere subwoofer, voor diepere bassen. De andere twee modellen, waaronder instapmodel XW-SMA1, hebben twee mid-range drivers, een tweeter en een centrale basreflexpoort. Alle luidsprekers zijn getuned door luidsprekertechnicus Andrew Jones. Volgens Pioneer geeft deze reeks een helder, natuurlijk geluid en weert de stevige behuizing vervormingen en resonanties.

De minimalistische systemen zijn verkrijgbaar in wit of zwart (XW-SMA4 is alleen verkrijgbaar in zwart). Ze zijn te bedienen via aanraakgevoelige knoppen in de behuizing of via de infrarood afstandsbediening.  De XW-SMA4 en XW-SMA1 zijn te koop vanaf augustus 2012, gevolgd door de XW-SMA3 in september. Prijzen liggen tussen de 249 euro voor het instapmodel tot 379 euro voor het grootste model.

Kijk op de website van Pioneer voor meer informatie. 

EDITORS' CHOICE