Het verhaal van Alpha High End

Sommige hifizaken hebben best een bijzondere geschiedenis. Dat geldt ook voor Alpha High End. Daarom hier een tijdslijn over het ontstaan en de ontwikkelingen die de zaak doormaakte. Hoe een klein fotozaakje uitgroeide tot een bijzondere hifispecialist.

1986: Sammy Feldman komt terug van een studie in de VS en opent zijn eigen winkel. Er was veel aandacht voor fotografie, maar jammer genoeg ook veel concurrentie met andere fotozaken in de stad Antwerpen. Dus begon Sammy met de verkoop van een bescheiden hifi-collectie.

1987: Een jaar verder en de winkel biedt ondertussen audioproducten van Sony, JVC, Yamaha en Kef aan. Later komt ook Bang & Olufsen het gamma aanvullen.

1989: Er wordt een luisterkamer ingericht met daarin de Kef Reference 104/2 en de B&W Matrix 3. Marantz en Denon worden toegevoegd aan het assortiment.

1991: Het kan nog beter, denkt Sammy. Accuphase en de luidsprekers Mirage (Canada) worden toegevoegd en één luisterruimte is ondertussen niet meer toereikend.

1992: Dus is het tijd voor uitbreiding: Het pand ernaast wordt gehuurd en ook nog eens de verdieping erboven. Een flinke verbouwing vindt plaats en zo ontstaat Alpha High-End, inclusief vijf nieuwe luisterkamers en een cinemazaal.

1993: De heropening wordt groots gevierd en voor het eerst houden ze bij Alpha High End een grote show. De eerste van velen, want nu in 2012 vinden er nog steeds luistershows plaats.

2012: Alpha High End bestaat al meer dan 25 jaar en de zaak is ondertussen een echt begrip. De winkel heeft een zeer grote eigen LP/CD/DVD-collectie opgebouwd en heeft tientallen hifi merken in de collectie, voor ieder wat wils.

De complete geschiedenis van de zaak lees je op de website. 


EDITORS' CHOICE