Computer audio workshop bij art´s Excellence

Art’s Excellence organiseert een aantal workshops rondom computer-based streaming audio. Zo zal er onder andere een presentatie gegeven worden over de nieuwe Amarra softwareversie van Sonic Studio.

Computer-based streaming audio klinkt wellicht complexer dan het in werkelijkheid is. De resultaten die je ermee kunt bereiken gaan tot high-end niveau als je dat wil. Daartoe moet je wel de juiste componenten en software toepassen, en weten wat je aan de kant van de computer aan mogelijkheden hebt. Daarom organiseert art’s Excellence deze workshops.

In de workshop gaan ze natuurlijk in op de benodigdheden, maar tot op zekere hoogte ook op de technische achtergrond. Je moet daarbij denken aan de invloed van de DA-converter, de computer, de kabels en niet te vergeten de software. De software is een niet onbelangrijk onderdeel van deze keten.

Sonic Studio’s Amarra
Sonic Studio’s Amarra is een software oplossing voor de Mac die je in staat stelt van je (Apple) computer een high-end muziekbron te maken. Uiteraard heb je daarnaast een muzieksysteem nodig. Tijdens de workshop zal Paul Stellingwerff van Mediarte een presentatie geven over de nieuwe Amarra softwareversie van Sonic Studio. De nieuwste software van Sonic Studio heeft een aantal veranderingen ondergaan. Zo is er nu nog maar één versie met alle functionaliteit en is ook de prijs een stuk lager dan voorheen.

Paul gaat tijdens de workshop in op de mogelijkheden van de software en hoe je die gebruikt in een computer-based audio systeem. Het systeem dat ze gebruiken voor de demonstratie bestaat uit de volgende componenten: een Spectral DMC-30 SS series 2 voorversterker, een Spectral DMA-260 eindversterker en Avalon Transcendent luidsprekers.

Als digitale schakel in dit systeem passen ze de dCS Debussy DA-converter toe. DCS DA-converters, waaronder de Debussy, zijn gebouwd rondom de door dCS ontwikkelde Ring DAC. Geen chips zo van de plank, maar discreet opgebouwd en met eigen software. Natuurlijk maken ze gebruik van het asynchrone USB datatransport om jitter zoveel mogelijk uit het systeem te weren. Ook bekabeling maakt deel uit van de systeemsynergie. De nieuwste items van AudioQuest worden toegepast: USB voor de asynchrone dataconnectie én de nieuwste netwerkkabel voor de aansluiting met de netwerkswitch.

Meedoen aan de workshop
Als je nou denkt: ik heb geen idee waar dit over gaat, maar ik vind het wel interessant, dan is deze workshop iets voor jou. De workshop is onderverdeeld in vier sessies, verdeeld over twee dagen op vrijdag 25, en zaterdag 26 mei. De ochtendsessie start om 10.30 en duurt tot 12.00 uur. De middagsessie start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Inschrijven voor de sessies is vereist en kan via de website van art’s Excellence. 

Art’s Excellence
Looierij 11
4762 AM Zevenbergen

T: +31 168 335 180
E: info@artsexcellence.nl 
Website 


EDITORS' CHOICE