NIEUWS

DEQX HDP4 primeur AudioSense

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2012 | Fotografie |

DEQX heeft de HDP4 geïntroduceerd op de CES in Las Vegas, maar AudioSense is de eerste partij die het systeem beschikbaar heeft. Met deze wisselfilter voor luidsprekersystemen kun je passieve luidsprekers actief maken naar een high-end niveau.

De DEQX HDP4 is een actief wisselfilter voor luidsprekersystemen. De versie 4 is als een ‘ultra rez’ HDP3 met 192/24 digitale inputs en de optie USB audio. Standaard zijn de mogelijke HDP3 opties aanwezig: gebalanceerd uit (6 x XLR) en digitaal uit (spdif over 75 Ohm bnc). Er zijn vier presets beschikbaar voor bijvoorbeeld verschillende wisselfilters of verschillende equaliser settings.

Met DEQX wordt de faselineaire actieve wisselfilter gebouwd met speciale software. DEQX is ook het meetapparaat (te besturen met een Windows computer/laptop). Daarnaast is DEQX ook een voorversterker, DAC en heeft het uitgebreide ‘roomcorrection’.

Met DEQX kun je passief gefilterde luidsprekers actief maken naar een high-end niveau. Duizenden frequentiegebieden worden bij DEQX in tijd gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd tijd je oor bereikt. Het stereobeeld is dan 3D.

De DEQX HDP4 is verkrijgbaar voor 4995 euro. De calibratiekit met software, microfoon en kabels kost 275 euro. Kijk op de website van importeur AudioSense voor meer informatie.


EDITORS' CHOICE