NIEUWSCalyx Audio

Calyx introduceert nieuwe Femto DAC

Calyx heeft haar nieuwe Femto DAC gelanceerd, één van de eerste DAC’s waarbij de jitter in femtoseconden wordt uitgedrukt, ofwel in biljardsten van een seconde.

Het Zuid-Koreaanse Calyx had als doel het neerzetten van de ultieme DAC. Het resultaat: de Calyx Femto. De Femto is één van de eerste DAC’s waarbij de jitter (onregelmatigheid, of het storende signaal) zo laag is dat hij in femtoseconden uit wordt gedrukt. Vandaar dus de ook de naam van de DAC.

De Femto heeft een dual mono opgebouwd DAC deel waarbij elk kanaal gebruik maakt van de ESS Sabre 9018 8-kanaals Reference DAC chip met een eigen klok. Verder heeft hij een een apart voedingscircuit voor het analoge en digitale deel. De Femto heeft verschillende inputs en outputs en is via de bijgeleverde remote ook als voorvesterker te gebruiken. 

De Femto is vanaf juni via geselecteerde dealers leverbaar en wordt in beperkte oplages geproduceerd. De verwachte introductieprijs bedraagt €5500,- euro. Kijk voor meer informatie op de website van YN Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE