NIEUWSKlinkt Beter

432 Hz workshop Klinkt Beter & VAV

Redactie HiFi.nl | 24 april 2012 | Fotografie

Klinkt Beter organiseert samen met de Vlaamse Audio Vereniging (VAV) op vrijdag 27 april aanstaande een luisteravond in Gent. Deze staat in het kader van buizenversterkers (Ayon), hoogrendement luidsprekers (Klipsch) en de nieuwe Eximus DP-1 DAC met asynchrone USB. Alle muziek wordt deze avond afgespeeld op 432 Hz.

Klinkt Beter is één van de weinige winkels die research doet naar methodes om de muziekweergave te verbeteren. Na twee jaar onderzoek en luistersessies met luisterpanels kwam Klinkt Beter tot de conclusie dat muziek gestemd in de A=432 Hz frequentie veel beter klinkt dan de manier zoals muziek sinds de Tweede Wereldoorlog wordt geproduceerd: namelijk in A=440 Hz. Op basis van hun research durft Klinkt Beter te stellen dat bijna iedereen de 432 Hz variant beter vindt klinken.

Op 27 april laten ze voor de eerste keer hun methode horen aan een audiofiel publiek waarmee  muziek gemaakt in 440 Hz, live op 432 Hz afgespeeld kan worden via een USB DAC zoals de Eximus DP-1. Op deze avond kun je kennismaken met de volgende apparatuur: Ayon Spirit III buizenversterker, Klipsch RF-7 II, DP-1: voorversterker, DAC en hoofdtelefoonversterker in één toestel. Klinkt Beter brengt ook een robot mee waarmee je jouw bestaande cd kan omzetten in een op 432 Hz gestemde variant, die volgens hun testpubliek dan als een andere cd klinkt. Neem dus vooral je favoriete cd mee, mét daarnaast een lege. 

Los van deze avond wordt in mei wordt ook een betaalde workshop georganiseerd in de regio Gent rond het 432 Hz fenomeen: iedereen met een PC kan dan zelf zijn muziek leren omzetten in dit formaat. Ook wordt de volledige onderbouwing van het 432 Hz fenomeen alsmede hun methode prijsgegeven.

Deelnemen aan de Klinkt Beter/VAV luisteravond op vrijdag 27 april om 20:00 te Gent (België) is gratis. Reserveren moet wel, gezien het aantal beperkte plaatsen. De focus van deze avond ligt op luisteren en ervaren en niet op de techniek achter 432 Hz.

Klinkt Beter
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren
België

E-mail: info@klinktbeter.be
Tel: +32 473 79 36 91
Website


EDITORS' CHOICE