Ferguson Hill FH009 Home Theatre System

De Ferguson Hill FH009 is een bijzonder stukje design dat we je als lezer niet wilde onthouden. Deze home theatre set met art-deco design is vanwege de luxe uitstraling zowel geschikt voor de liefhebber van vormgeving, als van muziek en film.

De speakers van de FH009 zijn vervaardigd uit transparant acryl. De hoogglans 2x64 watt klasse A-B versterker is tevens voorzien van twee volwaardige bass-speakers. Hierdoor wordt een natuurlijke warme weergave gecreëerd, die diepte en helderheid biedt. Het systeem heeft ruimte voor twee analoge inputs en een mini-jack en is hier door uitermate geschikt om je wensen op het gebied van muziek en film te vertalen naar een fantastische ervaring. Ook beschikt de FH009 over een USB ingang om al je muziek rechtstreeks op het systeem af te spelen. De bijgeleverde afstandsbediening zorgt voor een prettig bedieningsgemak.

Het verhaal achter het merk is net zo ongewoon als het ontwerp: oprichter Tim Hill is voormalig luchtvaartingenieur die tijdens zijn werk als fotograaf de passie voor muziek bleef houden. Hij werkte nog een aantal jaren als succesvol onafhankelijk gitaarbouwer maar wilde zijn droom van eigen speakers niet opgeven. Geïnspireerd door traditionele jaren ’30 bioscoop hornluidsprekers, begon hij in 2003 te werken aan eigen ontwerpen.

Omdat de traditionele hornluidspreker groot genoeg moest zijn om bastonen volledig weer te geven, gebruikte Tim zijn luchtvaart expertise om de precieze afmetingen te berekenen. Na een prototype van multiplex en gips, waarbij vier mensen nodig waren voor transport, werd duidelijk dat perspex een veel lichtere en aantrekkelijkere optie was. Vervolgens zette Tim zijn werk voort met de bouw van een metalen frame, dat uiteindelijk de basis voor de baanbrekende FH001 hornluidspreker zou worden.

Tijdens het eerste proces gebruikte Tim platen perspex en verwarmde deze met doodgewone badkamer radiatoren. Vervolgens trok hij het materiaal in de vorm over het metalen frame. Ondanks dat het resultaat niet zo glad was als het huidige design, was het genoeg om in te zien dat hij een commercieel levensvatbaar luidsprekersysteem in handen had. Voor de productie op grote schaal werd een bedrijf in kunststoffen gevonden en het revolutionaire ontwerp werd gepatenteerd.

Tim was al snel verzekerd van een R&D subsidie, die hem in staat stelde een prototype te fabriceren en de eerste FH001 modellen in productie te nemen. De speakers wonnen snel aan populariteit. Eerst in eigen land, later in de rest van de wereld. In 2007 lanceerde Tim zijn tweede set luidsprekers, het mini-systeem FH007, dat op grote schaal bekendheid genoot.

Dr. Backus heeft een doctoraat aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) in spraak en gehoor biowetenschappen en technologie en is op het gebied van akoestiek getraind door Dr. Amar Bose. Voor Ferguson Hill werkte hij voor de Bose Corporation en was de uitvinder en ontwerper van de beroemde ARCAM rCube. Ook heeft hij gewerkt voor het toonaangevende bedrijf Otodynamics, specialist op het gebied van oto-akoestische emissies.

De FH009 Home Theatre-system is begin 2012 gelanceerd, is leverbaar in hoogglans zwart en hoogglans wit en is verkrijgbaar voor 895 euro. Het merk wordt in Nederland gevoerd door Omera in Vlaardingen. 

Omera
Markt 3
3131 CR Vlaardingen
Tel.: +31(0)10 - 7600 190
Gsm.: +31(0)6 - 174 575 60 
E-mail: info@omera.nl
Website 

Kijk op de website van Ferguson Hill voor meer informatie

EDITORS' CHOICE