NIEUWS

Robin Looy wint popfotografieprijs

Robin Looy (30) sleept deze week de prestigieuze Rob Acda Foto Award in de wacht. Aanstaande vrijdag wordt de prijs aan de popfotograaf, die onlangs ook voor HiFi.nl op pad ging, uitgereikt.

De prijs, die onder meer bestaat uit foto-opdrachten voor LiveXS en Bevrijdingspop, wordt uitgereikt in Poppodium Patronaat Haarlem. De jury over zijn winnende foto van de band Killing Bags: "De compositie klopt, de timing is perfect en kleuren komen mooi uit. Het publiek staat er mooi op, je voelt de sfeer, vooral de dansende stropdas maakt het af."

(klik om naar de website te gaan)

De Rob Acda Foto Award is een competitie waar fotografen hun eigen visie op popfotografie kunnen laten zien, in het verlengde van het gelijknamige popconcours. De Rob Acda Award is een muzikale strijd voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap in hun carrière te zetten. Tijdens de voorrondes worden de deelnemende bands op de gevoelige plaat vastgelegd, terwijl een professionele jury bestaande uit ervaren (pop)fotografen uit alle aanmeldingen vervolgens vier fotografen selecteert. De bands zullen vrijdag de finale spelen bij de uitreiking in het Patronaat.

We spraken natuurlijk met Robin om hem te feliciteren; "Het feit dat ik de Rob Acda Foto Award heb gewonnen is een waardering voor mijn werk. Het is de eerste keer dat ik mezelf heb ingeschreven voor een dergelijke wedstrijd, en ik ben blij dat ik hem heb gewonnen. Het daagt me nu ook uit om nog betere foto`s te gaan maken, en nog creatiever te worden. Ik ga met plezier het volgende (muzikale) avontuur in," aldus Robin.

Kijk ook eens op zijn vernieuwde website

En zie ook de Hifidelity van zijn HiFi.nl fotoshoot; 

EDITORS' CHOICE