NIEUWS

Eminent presenteert e-Centre 2


Redactie HiFi.nl | 23 maart 2012 | Fotografie

Eminent e-Domotica brengt het e-Centre 2 uit. Daarmee zet Eminent de volgende stap in betaalbare domotica. Het e-Centre 2 is het hart van het home automation systeem. De gebruiker regelt hiermee zelf zijn veiligheid, comfort en energiebesparing.

De e-Domotica van Eminent biedt vier functies: Apparaten en verlichting schakelen, woningbewaking via een draadloos alarmsysteem, monitoring van de woning via videobewaking en energiebesparing via beperking van sluipverbruik en bewustwording van het energieverbruik.

Omdat e-Domotica deze funties combineert, spaart de consument het los aanschaffen en installeren van onderdelen uit. Dit ‘combineren’ komt bijvoorbeeld naar voren bij een inbraakpoging: De verlichting schakelt automatisch aan, de video-opname start en de consument ontvangt een melding. De gebruiker past deze instellingen naar eigen wens aan.

Daarnaast helpt Eminent e-Domotica de gebruiker zijn of haar energieverbruik te beheren. Het sluipverbruik vermindert door het automatisch uitschakelen van apparatuur. Energiemonitoring stimuleert het energiebewustzijn bij de consument. De consument kan zelf verlichtingsscenario’s instellen.

Het e-Centre 2 vormt het hart van het home automation systeem en hangt centraal in de woning. De bediening verloopt via een tablet, smartphone, afstandsbediening of het control panel zelf. E-Domotica biedt drie basisscenario’s: een ‘thuisscenario’, een ‘nachtscenario’ en een ‘wegscenario’.  Deze scenario’s dragen bij aan het sfeer -en veiligheidsgevoel: Wanneer bijvoorbeeld het ‘nachtscenario’ wordt ingeschakeld, wordt alle niet-benodigde apparatuur automatisch uitgeschakeld en wordt de alarmfunctie actief.

Via het e-Centre 2 communiceert de bewoner draadloos en centraal met de domotica-accessoires. De gebruiker stelt het domotica-systeem naar zijn of haar voorkeur in en breidt het uit met accessoires. Het e-Centre 2 is vanaf heden verkrijgbaar.

Bekijk de website voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE