NIEUWSMarmitek

Draadloos 3D van Marmitek

Redactie HiFi.nl | 21 maart 2012 | Marmitek

Marmitek introduceert deze week draadloos 3D met de GigaView 821, en komt daarmee als eerste in Europa met een draadloze 3D HDMI-oplossing.

De GigaView 821 moet het signaal van de aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar de HDTV of -projector verzenden.

De GigaView 821 combineert gemak, flexibiliteit en design; kabels trekken vauit HD bronnen naar TV of projector is door de draadloze toepassing niet meer nodig. Hierdoor is het heel eenvoudig de TV zonder kabelsalade op te hangen of de locatie van uw TV te wijzigen. Door de infrarood ‘pass through’ kun je aangesloten HD-apparaten bovendien blijven bedienen, ook al staan deze uit het zicht.

Hoe werkt het?
De GigaView 821 bestaat uit twee kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger sluit je aan op de tv, terwijl er op de zender maximaal twee (HD) apparaten aan te sluiten zijn. Bijvoorbeeld Blu-ray spelers, digitale video recorders (DVR`s), HD set-top boxes, spelconsoles (PS3 of Xbox 360), Media Center PC`s of standaard DVD spelers/recorders. 

(klikbaar voor groter formaat)

De Marmitek GigaView 821 ondersteunt voor het eerst in Europa alle 3D resoluties, maar geeft desgewenst ook 2D signalen probleemloos door. Met behulp van de GigaView 821 overbrugt het draadloze HD-signaal zonder kwaliteitsverlies een afstand tot 25 meter (Line of sight, tot 15m met obstakels) naar de HDTV of -projector. De Marmitek GigaView 821 verstuurt het 1080p-signaal zonder dit eerst te comprimeren. Het draadloos ontvangen signaal wordt hierdoor zonder vertraging doorgestuurd (perfect voor game consoles) en heeft exact dezelfde eigenschappen als wanneer het signaal door een hoogwaardige HDMI-kabel wordt verstuurd. Hieronder de specificaties op een rijtje:

  • Vervang je HDMI kabel draadloos en plaats je HDTV of -projector waar je maar wilt;
  • Monteer de ontvanger (onzichtbaar) achter de HDTV of aan het plafond bij de projector;
  • Bekijk tot twee (HD) apparaten, zoals Blu-ray spelers, digital video recorders (DVRs), HD set-top boxes, PS3 of Xbox game consoles, of standaard DVD spelers/ recorders, elders in de woning en schakel eenvoudig tussen de aangesloten bronnen;
  • Geschikt voor Full HD 1080p en alle 3D formaten;
  • Bedien de A/V bronnen vanuit elke hoek, ook door een muur of kastdeurtje heen dankzij de ingebouwde IR ontvanger`
  • Het HD signaal ondervindt geen vertraging en is dus perfect geschikt voor spelconsoles;
  • 100% HDCP compliant;
  • Verstuurt het HD signaal ongecomprimeerd.

Prijs en beschikbaarheid
De Marmitek GigaView 821 heeft een consumenten adviesprijs van 329,- euro incl. BTW en is per direct leverbaar. Verdere informatie en verkoopadressen zijn terug te vinden op de website.

Kijk ook eens op onze Beeld Special

MERK

EDITORS' CHOICE