NIEUWSElektor

DVD Masterclass

Redactie HiFi.nl | 16 maart 2012 | Elektor

Menno van der Veen, bekend auteur en ontwerper op het gebied van buizenversterkers, heeft onlangs een nieuwe DVD uitgebracht. Deze nieuwe dual-layer DVD bevat een tweetal 140 minuten durende presentaties, waarin nieuwe technieken voor het verbeteren van buizenversterkers worden besproken.

De DVD begint met een korte bespreking van de klassieke benadering met belastingslijnen, waarna stroombronnen en terugvouwtechnieken door Menno van der Veen worden toegelicht. Vervolgens komt de negatieve invloed van kathode-elco’s aan bod, evenals het terugdringen van voedingsstoorsignalen. Met behulp van moderne meettechnieken wordt de (in)correctheid van tegenkoppeling aangetoond en wordt inzichtelijk gemaakt wat er diep in de kern van de uitgangstransformator gebeurt. Aan de hand hiervan kan worden verklaard waarom buizenversterkers zo mooi klinken.


Menno van der Veen weet als geen ander de finesses van buizenelektronica op een begrijpelijke manier uit te leggen. Daarom is zijn nieuwe DVD interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in de werking van buizenversterkers.

Voor het volgen van Menno`s masterclass is wel enige basiskennis van elektronica vereist. Abonnees van het tijdschrift Elektor kunnen nu profiteren van een tijdelijke aanbieding:

- € 5,- korting
- Geen verzendkosten

Klik hier als abonnee om de DVD te bestellen of voor extra informatie of klik hier als niet-abonnee.

Kijk ook eens op de Zelfbouw Special

MERK

EDITORS' CHOICE