NIEUWSQuad

QUAD show bij It Harkstee

Redactie HiFi.nl | 15 maart 2012 | Quad

Hifistudio It Harkstee organiseert op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart een audioshow waarbij het Britse merk Quad centraal staat.

Op deze dagen kan kennis gemaakt worden met de nieuwe Quad Elite QSP eindversterker, de Elite CD speler en voorversterker en natuurlijk de Quad ESL 2805. Daarnaast kun je als bezoeker kans maken op een set Quad 11L Classic luidsprekers ter waarde van 438 euro. Al jarenlang is de QUAD 11L2 een van de bestverkopende luidsprekers in de markt, te wijten aan de zeldzame combinatie van een uitstekende geluidskwaliteit, een hoge bouwkwaliteit en afwerking en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Opvolger is de QUAD 11L classic, die wederom aanal deze eigenschappen voldoet. Dit maal is de QUAD 11L classic herontworpen door de wereldberoemde Peter Comeau.

De QSP Elite Stereo versterker is een doorontwikkeling van de befaamde QUAD 909 Stereo. Dit product is ontworpen op basis van de traditionele QUAD eindversterker, maar is ook voorzien van de nieuwste technologieen en de beste audiofiele componenten die beschikbaar zijn in de markt. Met 140 Watt per kanaal bij een belasting van 8 ohm, en nog veel meer bij lagere impedanties zorgt deze QUAD Elite QSP ervoor dat ervoldoende power aanwezig is om een breed scala aan sprekers aan te sturen, waaronder de QUAD ESL. De QUAD Elite QSP versterker bevat QUAD’s huidige gepatenteerde current dumping technologie, ontwikkeld Peter Walker (de oprichter van QUAD).

Peter Walker koppelde met het current dumping systeem een goed klinkende klasse A versterker aan een veel stroom leverende klasse B versterker. De klasse A versterker geeft het signaal detail, terwijl de klasse B versterker de grip biedt om de luidsprekers onder controle te houden. Hiermee combineerde Walker geluidskwaliteit met efficiënt energiegebruik. Deze technologie zou er daarnaast voor zorgen dat de problemen van de crossoververvorming, ruststroom instelling, thermische tracking en transistor matching allemaal verdwijnen De prijs bedraagt € 1499,- euro. 

De QUAD ESL-2805 is de kleinste van de twee modellen, en gebruikt vier panelen in plaats van de zes in het grotere model. De twee binnenste panelen van de QUAD ESL-2805 maken eveneens gebruik van concentrische anode-ringen, die zorgen voor correcte plaatsing van het klankbeeld, als ware afkomstig van een puntbron. Het absolute bereik in het laag en de dynamiekomvang zijn weliswaar iets kleiner dan die van het grotere model, doch de kleinere QUAD ESL-2805 kan toe met een veel kleinere ruimte: hij klinkt al  subliem in een ruimte waar tussen de QUAD ESL en  ertegen overliggende muur slechts 4 meter zit.

Quad streeft naar de best denkbare weergave en originaliteit en eigen inventiviteit heeft Quad dan ook talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Queen’s Award voor Technological Achievement.

Graag nodigt It Harkstee je uit op 16 maart tussen 13 en 21u, en 17 maart tussen 11 en 17u om kennis te maken met de nieuwe Quad audio.

Hifistudio It Harkstee
Bjirkewei 11
9287LA Twijzelerheide (FR)
T: 06 149 44 640
E: info@itharkstee.nl
Website


EDITORS' CHOICE