NIEUWSCorrect B.V.

Correct breidt uit

Redactie HiFi.nl | 07 maart 2012

Groot nieuws van Correct vandaag: de winkelketen heeft tijdens de jaarpresentaties afgelopen weken besloten om het komende jaar verder te gaan groeien in Rotterdam, zowel aan de Ceintuurbaan als aan de Bergweg.

Deze plannen houden in dat de specialist in elektronica heeft besloten de activiteiten rond consumentenelektronica van Correct Bergweg te gaan verhuizen naar de Ceintuurbaan 111, en de focus op de Bergweg elders te leggen. Voor de klant en voor Correct een nieuwe stap, gericht op de toekomst. We namen contact op met dhr. Frans de Jong voor een verdere toelichting. 

"Alles onder één dak op de Ceintuurbaan," wordt het nieuwe devies. De belangrijkste overweging is de klantvriendelijkheid en vele voordelen voor de organisatie, communicatie en logistiek. Het is een beslissing die het bedrijf na veertig jaar nu durft te nemen, om een elektronicazaak te kunnen bieden waar alles te vinden is. "De integratie van consumentenelectronica in de zaak aan de Ceintuurbaan zorgt ervoor dat we al het aanbod bij elkaar hebben, wat met name voor de consument erg efficiënt is."

Ceintuurbaan 111 wordt met ongeveer tweeduizend vierkante meter vloeroppervlak uitgebreid om de te verplaatsen activiteiten te kunnen integreren. Nadat het bedrijf twee jaar terug met witgoed van start ging, is nu de stap gezet om een nog uitgebreidere "superspecialist" te worden, waar de klant voor alles terecht kan in een zaak die met de verschillende onderdelen, zoals home cinema systemen en de grotere formaten televisies, behoorlijk uit kan pakken.

Daarnaast biedt het mogelijkheden om aan de Bergweg weer te gaan "pionieren", zoals het bedrijf eerder deed. De zaak zal de vijfduizend vierkante meter die er vrijkomt in gaan zetten op het gebied van lifestyle en wonen, om ook die markt te kunnen bedienen. "Waar uiteraard ook de nodige elektronica bij zal komen kijken."

(klikbaar voor groter formaat)

De opening van de nieuwe formules aan de Ceintuurbaan en de Bergweg vindt in april plaats, met een zeer grote media campagne vol acties. De slogan “Als Correct het niet heeft, vergeet het dan maar” zal daar zeker weer een rol in spelen.

Correct werd in 1940 in de Zaagmolenstraat in Rotterdam opgericht door Frans de Jong, een filiaal met een verkoopruimte van zo`n twintig vierkante meter, en een woonruimte achter de winkel. In de decennia die volgden werd het bedrijf gestaag uitgebreid, onder meer met de Correct Platenpijp voor vinyl en het Correct Service Center, de technische dienst die aan de zaak in de Zaagmolenstraat werd toegevoegd. In 1973 volgde `Radio Correct`, een totaaltheather op elektronicagebied: alles voor beeld en geluid onder één dak, in het voormalige Victoria Theater aan de Bergweg, met 1200 vierkante meter vloeroppervlak. 

Correct aan de Ceintuurbaan ten tijden van de Hi-Visit in 2010

In 1986 werd er gestart met de bouw van een pand voor `business electronics`, aan de Ceintuurbaan 111 in Rotterdam. Elfduizend vierkante meter aan zakelijke oplossingen. In het jaar erna werd ook Bergweg 110 weer fors verbouwd, gelijktijdig met de activiteiten aan de Ceintuurbaan, om op een vloeroppervlak van vijfduizend vierkante meter uit te komen. Zodoende beschikte het bedrijf over een `Correct voor thuis` en een `Correct voor de zaak`. Op korte termijn zullen de activiteiten van beide filialen gebundeld worden in het verder te verbouwen pand aan de Ceintuurbaan. 

In april zal Correct zowel aan de Ceintuurbaan als aan de Bergweg de deuren openen voor de volgende fase in de rijke geschiedenis van het bedrijf. Alles onder één dak met een totaal van dertienduizend vierkante meter vloeroppervlak in de Ceintuurbaan, en zo`n vijfduizend vierkante meter aan Lifestyle & Wonen aan de Bergweg. We wachten de promotiecampagnes graag af!

Correct aan de Ceintuurbaan werd twee jaar geleden door HiFi.nl bezocht. Je kunt de Hi-Visit en meer van onderstaande indrukken hier terugvinden

[Hifi_I]


EDITORS' CHOICE