NIEUWS

Opendeurweekend Klinkt Beter


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2012 |

Zaterdag 10 en zondag 11 maart organisteert Klinkt Beter in Wetteren (België) een opendeurweekend met heel wat nieuwe aanwinsten, zowel in stereo als surround.

Merken die in het middelpunt van de belangstelling zullen staan tijdens het tweedaagse evenement zijn onder meer Ayon, Aura en Stello. Je bent van harte welkom om het assortiment te komen bewonderen. 

Van het merk Ayon wordt de nieuwe Ayon Spirit III buizenversterker aan je voorgesteld. Een volledig nieuw design ten opzichte van de Spirit II met autobias, een volautomatisch tube testsysteem en een veel ruimere voeding. De versterker laat toe op eenvoudige wijze te schakelen tussen Triode of Pentode, waarbij in de Triode stand volledig in klasse-a wordt gedraaid.

De Spirit III wordt aangevuld met de CD-1sc buizen cd-speler en de nieuwe Klipsch RF-7 II luidspreker met maar liefst 102dB gevoeligheid.

Aura
Aura zal aanwezig zijn met de Vivid, een prachtige instap cd-speler met maar liefst drie digitale ingangen zodat de ingebouwde DAC ook los bruikbaar is. De bijhorende Vita receiver mag natuurlijk niet ontbreken: met 2x50 Watt, een ingebouwde USB DAC en zelfs gebalanceerde ingangen vult hij de Vivid perfect aan en is deze set volledig klaar voor streaming.

Als streaming bron zullen de muziekservers van Olive Media ingezet, waaronder de O3HD.

Stello U3
De Stello U3 is een high-end asynchrone USB naar SPDIF omzetter, ideaal voor wie zijn bestaande DAC of surround receiver helemaal up to date wil maken voor streaming en PC-Fi. De U3 ondersteunt tot 24/192 en is voorzien van een low-jitter clock, en zowel cinch als AES-EBU uitgangen.

Eximus DP1
De DP1 is een high-end DAC / Pre-amp / headphone amp met alle gangbare ingangen waaronder asynchrone USB, AES-EBU en I2S. Ook de meer traditionele cinch en optische digitale ingangen en zelfs analoge cinch en XLR (pre-amp functie) ontbreken niet. Kwa performance wordt hij vaak vergeleken met de welbekende Antelope Audio Zodiac Gold. 6Moons vat het kort samen: “In amp- direct use it exceeds the Gold." Gezien Klinkt Beter dealer is van beide merken zal een shootout tussen beide DAC`s mogelijk zijn op een echte high-end set van Vitus Audio.

Vitus
Waarom de Vitus SIA-025 2x25w pure klasse-A versterker de prestigieuze “Product of the Year” prijs gewonnen heeft bij The Absolute Sound laten we u graag zelf ontdekken. De bijpassende SCD-010 cd-speler met digitale ingangen klaar voor streaming, alsook de Klipsch Palladium luidsprekers en ondersteunende Velodyne Digitale Drive Plus DD18+ subwoofer mogen niet ontbreken.

Alle sets worden bekabeld met Vovox, Oyaide en Acrolink.

Home Cinema met Anthem, Klipsch & Velodyne
Wie onze vorige show gemist heeft, geen paniek: de twee Anthem sets zijn ook op deze opendeur integraal te beluisteren: zo is er een Anthem MRX500 set met de uiterst toegankelijke Klipsch Synergy luidsprekers. Een tweede set met de nieuwe stijlvolle Klipsch Gallery en Velodyne EQ- MAX wordt gestuurd door de MRX700.

Beide receivers zullen gedemonstreerd worden vanuit de nieuwste Jriver mediacenter toepassing, waarbij instant toegang tot honderden films mogelijk is vanuit een gebruiksvriendelijke interface. Ook zal er ingegaan worden op Anthem Room Correction: zowel het meetsysteem als demo`s met en zonder dit systeem komen aan bod.

Opnieuw zijn alle Velodyne subwoofers beluisterbaar: van de kleinste Microvee tot de allergrootste DD18+ uit de Digital drive reeks alsook de nieuwe EQ-MAX en vertrouwde SPL-Ultra lijn. Klipsch brengt ook diverse subwoofers mee waaronder de draadloze SW-115 15 inch subwoofer!

Praktische informatie

Opendeurweekend Klinkt Beter
Zaterdag 10 en zondag 11 maart van 10 tot 18u

Blauwe Paal 45
9230 Wetteren, België
T: +32 473 79 36 91
E: info@klinktbeter.be
Website

Breng zeker ook zelf muziek mee (CD`s, DVD`s, Blu-ray, SACD, digitale bestanden, ...), zodat de apparatuur met de eigen referenties getest kan worden.

EDITORS' CHOICE