Stealth Acoustics speakerkunst

Redactie HiFi.nl | 10 februari 2012 | Stealth Acoustics

Stealth Acoustics, vorige week ook aanwezig in Amsterdam, introduceerde onlangs de nieuwe Image II serie speakers. We hebben ze eens bekeken, en besloten dat we nog best een berichtje vanaf de inmiddels schoongeveegde beursvloer van de ISE konden maken.


Stealth Acoustics is niet met het idee gekomen om een luidspreker te ontwerpen die tevens dienst kan doen als kunstvoorwerp, maar het bedrijf stelt wel dat zij het concept volledig naar de hand gezet hebben, door creatief, flexibel en op maat gemaakt werk te leveren, dat bovendien uitstekend klinkt. De `onzichtbare` Image II on-wall speaker is daar een goed voorbeeld van, zo laat het merk weten.

Een luidsprekersysteem dat geschikt is voor kwalitatief hoogstaande muziekweergave, surround sound en ideaal als kunstwerk aan de muur - thuis of in een commerciële setting. Bovendien komt de finishing touch van de consument, niet van de fabrikant. 

Die artistieke vrijheid ontstaat wanneer je een custom luidspreker ontwikkelt die schreeuwt om door de uiteindelijke gebruiker afgerond te worden. "We hebben intern de mogelijkheid grafisch hoge resolutie afbeeldingen te bewerken en op onze speakers te plaatsen," zegt Steve Olszewskie, vice president van Stealth. "Zodoende kunnen we onze eigen afbeeldingen op de markt brengen, of de speaker lamineren met iedere afbeelding die de consument ons aanbiedt."

Kijk voor meer informatie op de website

MERK

EDITORS' CHOICE