NIEUWS

Europese 3D primeurs Musical Reality


Redactie HiFi.nl | 12 februari 2012 |

Tijdens de Audio Show Studio Alkmaar op 18 en 19 februari zijn er ook heuse Europese primeurs te aanschouwen. De Anthem Statement D2v3D is daar een goed voorbeeld van.

De vierde editie van deze show in het AZ Stadion staat voor Musical Reality in het teken van 3D Home Cinema. In de Kees Kistzaal wordt één van de ruimtes geheel als bioscoop ingericht. Vanuit Canada wordt de nieuwe Anthem Statement D2v 3D ingevlogen, welke als primeur op de CES 2012 is getoond. Deze vormt het hart van een unieke 7.2 3D High-End cinemaopstelling.

De weergevers zijn van Von Schweikert Audio. Als frontspeaker, de wereldprimeur van de RMAF, fungeert de VR 44 active die speciaal in een ’non-reflecting Stealthpaint’ wordt geleverd. De LCR 4 wordt opgesteld als Center, Unifield Two als rear en de TS 3 als side. De luidsprekers zullen worden aangestuurd door een combinatie van KR Audio’s Kronzilla en de nieuwe M1 monoblokken van Anthem. Deze M1, met een adviesprijs van 3.499,- euro, kreeg deze maand een eerste recensie van het Engelse Hi-Fi News"Anthem’s M1 is an unreserved success at the cutting edge of amplifier design (...). It punches way above its weight in every respect."

De componenten worden verbonden met de kabels van Harmonic Technology en het geheel zal worden opgesteld op Solid-Tech Audio & Video Support. Over de keuze van de projectie van het beeld wordt op het moment van schrijven nog druk onderhandeld. De bedoeling is om een 3D presentatie te verzorgen ‘met zonder bril’.

Door toepassing van het nieuwe en zeer geavanceerde ARC systeem ontstaat er een bijzonder realistisch holografisch geluidsbeeld dat al menigeen de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Entree is dan ook voor eigen risico. Ook weer aanwezig: het befaamde ‘Virtual Reality Music System’ samengesteld met Kronzilla sdi, VR 35, EERA Tentation, Solid Tech Radius en Harmonic Technology Photon Link, voor de “Pauzemuziek” tussen de filmpresentaties.

Op de corridor tref je nog een klein homecinema-systeem aan met de, inmiddels behoorlijk populaire, Anthem MRX 700 3D Receiver als kloppend hart. Kijk voor meer informatie op de website van Anthem of importeur Musical Reality.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »