Analogue audio op show Studio Alkmaar

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2012 | Phantom Cable

Analogue audio products, importeur in de Benelux van analoge audioapparatuur, is ook op de AZ-show aanwezig. Met een doorlopend afwisselend programma zullen zij diverse producten presenteren.

Synthesis A100T

Gedurende steeds zo’n twintig minuten worden er overwegend klassieke cd’s gedraaid. Dit gebeurt met een cd-speler van het Italiaanse merk Norma. Deze speler is voorzien van een systeemklok van Trichord en wordt gevoed door een eigen voeding: de Never Connected Trichord Clock PSU.

De klassieke muziek wordt afgewisseld door minipopconcerten van steeds twintig minuten. Het medium daarbij is de Omega Point 5 platenspeler. Dit is een van de laatste ontwerpen van de legendarische Tom Fletcher. De platen worden afgetast met de Music Maker Classic Zero arm, ook weer van Tom Fletcher. Tijdens elke sessie wordt steeds één bepaalde groep of muzikant belicht. 

Analogue audio products is ervan overtuigd dat zo’n ‘live-sessie’ het beste kan met een platenspeler en een buizenversterker. Dit wordt de nieuwe Synthesis A100T. Deze versterker heeft bijzondere eindtrafo’s waardoor de lage tonen dieper gaan dan je van een buizenversterker gewend bent.

Het kwaliteitsniveau van de apparatuur kan alleen optimaal tot zijn recht komen met de beste kabels. Daarom is er een eigen kabellijn ontworpen onder de merknaam Phantom Cable. Het onderdrukken van storing op het net wordt steeds belangrijker. Daarom worden de recent uitgebrachte Filtered Multiplier en Current Conductors van Essential Audio Tools gebruikt.


EDITORS' CHOICE