NIEUWSOnkyo

Onkyo introduceert nieuwe features


Redactie HiFi.nl | 19 januari 2012 | Onkyo

Onkyo heeft in een samenwerkingsverband met het Amerikaanse Silicon Image twee nieuwe technieken ontwikkeld die de wereld van de home cinema receivers weer een stukje mooier moet maken. Onder de naam InstaPrevue en MHL technology worden de twee technieken geïntroduceerd in de nieuwe lijn receivers van Onkyo.

Om met InstaPrevue te beginnen: deze technologie maakt het mogelijk om televisies en home receivers gemakkelijker te gebruiken. Geen gedoe en gezoek meer naar welke verbinding er op de receiver gekozen moet worden om het juiste beeld en het juiste geluid tevoorschijn te halen. Geen ‘keuzestress’ meer over ‘HDMI-1’ of ‘HDMI-4’. De gebruiker krijgt op het beeldscherm via een live picture-in-picture-beeld te zien welke verbinding hij of zij moet kiezen. Dat maakt het veel simpeler om te kiezen tussen het kabelkastje, de Blu-ray speler, de gamebox of welke andere HDMI-verbonden bron dan ook. Gewoon op het juiste icoontje klikken.

De nieuwe MHL technologie is een high definition interface voor zowel audio als video. De MHL (Mobile High Definition) techniek maakt het mogelijk om 1080p digitale video en tot acht kanalen aan digitale audio te streamen. Daarmee kunnen de nieuwste mobiele apparaten (afstandbedieningen en telefoons) omgebouwd worden tot volledige en volwaardige draagbare ‘powerstations’. Andersom kunnen de met MHL voorziene receivers de mobiele systemen weer opladen wanneer ze met elkaar verbonden zijn. Verder zorgt de MHL-techniek er voor dat je met je mobiele toepassing kunt browsen door diverse multimedia content.

In de loop van 2012 zal Onkyo met haar nieuwe producten op de markt komen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte. Kijk ook eens op de Onkyo Special Page.

EDITORS' CHOICE