NIEUWSCalyx Audio

Calyx Audio verkrijgbaar in Nederland

Redactie HiFi.nl | 20 januari 2012 | Calyx Audio

Calyx Audio is een onderdeel van het Koreaanse Digital & Analog dat al sinds 1999 digital amplifier chips ontwerpt en produceert voor de hifi industrie. In 2008 besloot D&A haar kennis te gebruiken om onder de naam Calyx Audio zelf hoogwaardige audio apparatuur op de markt te brengen. Calyx richt zich voornamelijk op versterkers en DAC’s en streeft met haar ontwerpen een zo natuurlijk mogelijke weergave van muziek en ruimte na. Het merk is vanaf heden ook in Nederland verkrijgbaar.

De DAC 24/192 is een mooi voorbeeld van waar Calyx toe in staat is. De hoog aangeschreven ESS Sabre 9018 is de basis van deze DAC. Deze 8 kanaals DAC is in staat 32bit/400KHz signalen te verwerken. Door 2x 4 kanalen parallel te gebruiken en voor een asynchrone klok te kiezen worden de hoogte prestaties behaald. In combinatie met een eenvoudige PC kan deze DAC zich meten met vele malen duurdere op CD gebaseerde oplossingen. Met ongebalanceerde RCA en gebalanceerde XLR aansluitingen is de DAC ruim voorzien in uitgangen. De DAC 24/192 is verkrijgbaar voor 1.699 euro.Een andere bijzondere DAC is de Coffee, een gecombineerde 24/96KHz DAC hoofdtelefoonversterker. Deze DAC op basis van de Sabre 9023 chip is ook onderweg te gebruiken d.m.v. een hoofdtelefoon. Verder zitten er op deze DAC bedieningstoetsen waarmee de standaard functies van de afspeelsoftware zijn te bedienen.De CTI is een krachtige geïntegreerde versterker met bescheiden afmetingen (22cm x 40.5cm x 7 cm). Met zijn 2x 200Watt is er ruim voldoende vermogen aan boord om nagenoeg elke speaker en situatie de baas te kunnen zijn. De CTI heeft drie lijningangen en een ingebouwde asynchrone 24/96 DAC USB. Calyx presenteerde tijdens de CES 2012 nog een aantal primeurs, waaronder de super DAC en een iPad USB-kabel waarmee je de iPad kunt veranderen in combinatie met een high-end muziek player kunt veranderen.


Calyx is als eerste verkrijgbaar bij Streaming4Home (Kamerik), Unique Music (Alkmaar) en East West Audio (Wijchen). Streaming 4Home heeft februari in het teken staan van DAC’s en de 24/192 zal in combinatie met hun eigen ontworpen muziek server extra aandacht krijgen. Vanaf volgende week staan de DAC 24/192 en de Coffee opgesteld in de demoruimte van Unique Music.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van YN Audio.

East West Audio / Streaming4Home / Unique Music

MERK

EDITORS' CHOICE