NIEUWSTeufel

AirPlay met iTeufel Air

Redactie HiFi.nl | 17 januari 2012 | Teufel

Teufel introduceert haar eerste stap in de wereld van AirPlay: de iTeufel Air. Met deze draadloze technologie van Apple heb je slechts een iPhone, iPad of iPod Touch en een weergave-apparaat nodig.

Hier komt de nieuwe iTeufel Air in beeld, de eerste Teufel speaker met ingebouwde AirPlay-technologie. De iTeufel Air combineert een strak en modern design gecombineerd met hoogwaardige audioweergave. En naast de beschreven mobiele bronapparaten, kan ook een alledaagse pc of Mac met iTunes (versie 10.1 of nieuwer) als muziekbron dienen.

Eenvoud
Net als bij de AirPlay-technologie staat bij de iTeufel Air eenvoud centraal. Hoogwaardige elementen van wit en zilver vormen een harmonische eenheid met de gebogen zwarte voorkant. Elegante eenvoud vind je ook terug bij de bediening. Slechts drie zilveren knoppen bevinden zich op de bovenkant van het apparaat: harder, zachter en standby. Aan de achterkant bevindt zich de stroomaansluiting, een optionele line-in aansluiting en de setup-knop die slechts eenmalig nodig is voor het instellen van het apparaat. Dit laatste alsmede de complete bediening van de iTeufel Air verloopt eenvoudig via de actuele muziekbron. Druk simpelweg op het AirPlay symbool op je iPhone, iPod Touch, iPad of binnen iTunes en de gekozen track wordt via de krachtige Teufel speakers afgespeeld...

Zoals vanzelfsprekend bij Teufel komt de iTeufel Air wat betreft geluid prestaties niets te kort. De Air is uitgerust met een krachtige 130 mm woofer met 40 Watt vermogen. Nog eens 40 Watt vermogen komt voort uit de twee 80 mm midrange drivers en de twee 25 mm tweeters. Een indrukwekkende uitrusting die voor een breed frequentiebereik van 65 - 20.000 Hz en een maximaal storingsvrije volume van 102 dB zorgt.

Een mooie bijkomstigheid is het bescheiden energieverbruik van de iTeufel Air. In standby-modus verbruikt hij minder dan 0,5 Watt, goed voor het milieu en voor de portemonnee. In de zogenoemde ‘sleepmodus’ blijft de WLAN-ontvanger actief om de luidspreker zelfstandig te activeren bij een binnenkomend signaal. De iTeufel Air gaat vanzelf weer in de slaapstand als er langer dan 20 minuten geen signaal wordt ontvangen. Zo bespaar je dus ook stroom wanneer je vergeten bent de iTeufel Air op standby te zetten.

Verkrijgbaarheid en prijs
Met afmetingen van slechts 43,5 cm x 27cm x 17,5cm (BxHxD) en een gewicht van 5,7 kg is het apparaat uitstekend in bijna elke woonomgeving te plaatsen. Mooi op het aanrecht in de keuken, in de badkamer of in de zomer op het terras. De iTeufel Air is per direct verkrijgbaar en kost € 499,99. Meer informatie, waaronder technische specificaties is te vinden op de iTeufel Air productpagina. Daarnaast heeft Teufel de verschillen tussen de onlangs geïntroduceerde Raumfeld One en de nieuwe iTeufel Air inzichtelijk gemaakt op deze vergelijkingspagina. Daarnaast heeft Teufel voor meer info ook een HiFi.nl Special Page. 

MERK

EDITORS' CHOICE