NIEUWSRega

Rega presenteert de RS10

Redactie HiFi.nl | 16 januari 2012 | Rega

Het is een tijd stil geweest rondom Rega en haar luidsprekers, sinds Rega in 2009 met de RS9 op de markt kwam. Maar nu is er dan een opvolger: de RS10. Simon Webster, de sales- en marketing coördinator van Rega, verklaarde op de CES de lange stilte. Hij meldt dat de RS10 een nieuwe speaker is, die echt (letterlijk en figuurlijk) van de grond af opnieuw ontwikkeld en ontworpen is. Om zodoende ook tot een echt referentie-model voor Rega te komen.

De Rega RS10 design bevat een vergelijkbare zijwaartse woofer als die in Rega’s eerdere vloerstand-modellen, maar de RS10 bevat een nieuw mid- en hogere frequentie regelcircuit. Deze bestaat uit een Balanced Mode Radiotor en een traditionele, zachte hoofd-tweeter, handgemaakt door Rega.

Op de beurs in Las Vegas was nog een prototype te zien en te beluisteren. In februari zal het officiële RS10 speaker–paar bij de erkende dealers te bewonderen zijn. Adviesprijs: rond de 8500 euro per paar. Houd de Rega website in de gaten voor mogelijke onthullingen omtrent de Rega RS10. 

MERK

EDITORS' CHOICE