NIEUWSMcIntosh

McIntosh toont speciale editie van MC275

Redactie HiFi.nl | 15 januari 2012 | McIntosh

Het Amerikaanse bedrijf McIntosh bracht vijftig jaar geleden de succesvolle buizenversterker MC275 op de markt. Om dat te vieren brengt het high end audiobedrijf nu een `special edition` uit: de MC275 50th Anniversary Edition. Deze speciale buizenversterker was ook te bewonderen in Las Vegas tijdens CES 2012.

Het was in 1948 dat de firma McIntosh met haar high end audio activiteiten begon en gestaag werkte aan haar reputatie. Die reputatie werd zeker versterkt door het product dat in 1961 op de audiomarkt werd gebracht: de MC275. Deze bleef tot 1973 in productie.

Nu is er een vernieuwde `special edition` in een chassis met een gouden look. De buizenversterker gebruikt hetzelfde circuitdesign als de versie van 50 jaar geleden en levert nog steeds 75W per kanaal in stereo, maar er zijn enkele `moderniteiten` aan de nieuwe versie toegevoegd. Zo zijn er de verschillende kleuren LED-lampen, die aangeven in welke mate de buizen op temperatuur zijn. Ook is er een power control voor in- en output, die het mogelijk maakt dat de MC275 aangestuurd kan worden door een McIntosh voorversterker of processor.

Om een lang verhaal kort te houden: de kwaliteiten van de `oude` MC275 zijn gebleven, maar nu voorzien van enkele features die het gebruiksgemak wat verhogen.

De jubileumeditie wordt in een beperkte oplage uitgebracht, voorzien van een speciaal jubileumboek en gestoken in een speciale verpakking. Dit collectors item kent een beperkte oplage. Consumenten kunnen bij de McIntosh dealer hun exemplaar laten reserveren, maar wees er snel bij want op = op! De adviesprijs voor deze Limited Edition MC275 bedraagt 7900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE