Western Digital Thunderbolt Duo`s op CES

Het is een grote frustratie voor veel computergebruikers. Ben je net lekker bezig met het downloaden van films, je nieuwe vakantiefoto`s en  muziek, zegt de computer dat er niet voldoende ruimte is op je harde schijf. Maar voor je begint te vloeken: Western Digital kan je helpen. Zij introduceert de My Book Thunderbolt Duo, een paar gigantische externe harde schijven die je kunt aansluiten op de Thunderbolt interface van Apple. Niet gigantisch in omvang, maar in opslagruimte. We hebben het hier niet over gigabyte (GB), maar stappen meteen over op terabyte (TB). 

Op de nieuwste generatie computers en laptops van Apple vind je de Thunderbolt interface. De Thunderbolt interface heeft vier PCI-Express 2.0 lanes in één mini-DisplayPort aansluiting. Western Digital was aanwezig tijdens CES 2012. Zij introduceerden daar de My Book Thunderbolt Duo, externe harde schijven met een Thunderbolt aansluiting. Tijdens de presentatie werden vier externe harde schijven aan elkaar gekoppeld en aangesloten op een Macbook. 9to5mac bekeek de My Book Thunderbolt Duo met eigen ogen. Hieronder een filmpje dat zij tijdens de CES 2012 schoten. 


Bron: 9to5mac

De maximale snelheid die gemeten werd? Dat was maar liefst 750 MB per seconde. Het woord `Duo` geeft het al aan: elke My Book Thunderbolt heeft twee 3.5-inch hard drives. Er zijn twee modellen: ééntje van 4TB (2 x 2TB) opslag en één voor 6 TB opslag (2 x 3 TB).  Western Digital gaat met Intel in gesprek om de Thunderbolt aansluiting geschikt te maken voor reguliere PC hardware. Ook goed nieuws dus voor de mensen die niet in het bezit zijn van een MacBook. 

Adviesprijzen en verschijningsdata zijn nog niet bekend. Voor meer informatie over andere modellen kun je ook even kijken op de website van Western Digital


EDITORS' CHOICE