NIEUWSSony

Sony met nieuwe televisies op CES 2012

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2012 | Sony

Sony introduceert op de CES nieuwe televisies, waarbij het beeld nog verder is verbeterd met nog gedetailleerdere HD en nog realistischer 3D. Sony Internet TV is uitgebreid met nieuwe apps en de looks van de televisies zijn vernieuwd.

Volgende generatie televisies - kan het beeld nog beter? De vraag stellen is hem beantwoorden, en dat doet Sony. Ja, het kan nog beter en bovendien: het kan nog veel leuker, met allerlei nieuwe toevoegingen.

Beter beeld: nieuwe generatie X-Reality en X-Reality PRO
De intelligente beeldverbeteringstechnologie X-Reality PRO en X-Reality herkent een gezicht op het beeld en signaleert wanneer een achtergrond meer detail nodig heeft en past het beeld daarop automatisch aan. Het beeld wordt aangepast afhankelijk van de content (Blu-ray, DVD of streaming) die je aan het bekijken bent. Daarnaast is de beeldmagie van X-Reality PRO en X-Reality aangepast aan 3D content. Super Resolution verrijkt 3D content nu ook naar High Definition. Het resultaat is een scherper beeld en strakkere scènes in 3D. Duidelijker 3D, meer diepte.

Niets is spannender, opwindender en geeft meer adrenaline dan een groot sportevenement. Als je niet naar de wedstrijd toe kan, kan je het best de wedstrijd op groot scherm in 3D volgen. De Sony 3D tv`s zijn voorzien van High Speed 3D panelen die een strak beeld geven door een vier keer snellere verversingsfrequentie. Bovendien wordt het diepteperspectief automatisch gecorrigeerd.

Eenvoudig online
Connectiviteit is de kern van de nieuwste Sony TV`s: ze hebben allemaal geïntegreerde Wi-Fi. Het Sony Entertainment Network blijft continu groeien en biedt je meer kanalen, nieuwe apps en diensten. Ook worden er continu meer on-demand films en muziek toegevoegd. Je vindt nieuwe apps, en zowel Twitter, Facebook als Skype-connectiviteit op al onze Sony Internet TV`s.

Smart sharing
Met Intelligent Connect en Wi-Fi Direct zijn thuisvideo`s en video`s die opgeslagen zijn op je notebook of zelfs foto`s op je smartphone op je televisie weer te geven. Als je TV eenmaal is aangesloten op je thuisnetwerk, is alles wat je wilt draadloos naar je TV te streamen.

Heb je ooit een zwevende TV gezien? Sony heeft haar nieuwe LED tv`s een voet gegeven waardoor het lijkt of ze op een luchtbed (maar toch volledig stabiel) staan. Daarnaast is de nieuwe Monolithic design siervoet voorzien van geïntegreerde luidsprekers met een hoge kwaliteit geluid. Het tweede nieuwe design is een stijlvolle voet die ook gebruikt kan worden op laag meubilair.

Zuinig met stroom
In de nieuwste LED tv’s van Sony wordt de Scene Optimised Energy Saving technologie met Local en Frame Dimming gecombineerd. Dankzij deze efficiënte vorm van achtergrondverlichting bespaar je niet alleen 15 tot 20% energie zonder aan helderheid, contrast of beeldkwaliteit te moeten inboeten, in vergelijking met de vorige modellen verbruik je zelfs 40% minder stroom. De meeste van de nieuwe modellen kregen het energielabel A+ en A Europees energie-efficiëntie label mee.


EDITORS' CHOICE