Leema breidt de Elements Serie uit


Redactie HiFi.nl | 06 januari 2012 | Leema Acoustics

Wat krijg je als je de Constellation Series van Leema combineert met de de allernieuwste technologieën? Dan krijg je de Elements Serie van Leema. HiFi.nl schreef eerder een recensie over de Elements Phono. De serie is uitgebreid met een geïntegreerde versterker met ingebouwde DAC (ook los verkrijgbaar), een cd-speler, een DAC-voorversterker én een streamer `mediaserver`. Allen voorzien van een handgemaakte, stijlvolle en compacte behuizing.

Het belangrijkste gemeenschappelijke bouwblok van de Elements Serie is de Leema 24 bit/192kHz Quattro Infinity Delta-Sigma DAC (Digitaal-Analoog-omzetter). De geïntegreerde versterker is een doorontwikkeling van de vele malen bekroonde Tucana en Pulse, levert 112 W in 4 ohm en biedt vijf analoge plus vijf digitale ingangen. De ingebouwde DAC maakt de versterker tot het ideale centrale knooppunt voor elk audiosysteem.


Foto: De geïntegreerde versterker van de Leema Elements Serie

De losse DAC (DA-omzetter) is de nieuwe absolute referentie op dit gebied. De Quattro Infinity DAC topologie is nog weer verder uitgewerkt en de ‘jitter’ is tot vrijwel nul gereduceerd. Alle zes ingangen (incl. USB) zijn volledig 24 bit/192kHz. De analoge volumeregeling, de analoge ingang en de hoofdtelefoonuitgang maken van de DAC bovendien meteen ook een high-end voorversterker. De cd-speler bouwt voort op de Leema-traditie van baanbrekende technologie. Het allerlaatste TEAC-loopwerk plus de Leema Multi-DAC zorgen voor een onnavolgbaar haarscherpe weergave met ongekend lage ruis en vervorming. 

 
Foto: De cd-speler van de Leema Elements Serie

De streamer ‘mediaserver’ is gemaakt met audiokwaliteit als uitgangspunt (dat maakt hem uniek) en gebruikt dezelfde DAC als de andere componenten. Al jouw digitale audiobestanden kun je nu eindelijk met maximale kwaliteit weergeven. Daarnaast biedt de streamer via vTuner directe toegang tot ruim 25000 (internet)radiostations. De streamer heeft zowel een wifi- als een ethernetaansluiting. Hij vindt automatisch de UPnP- of DNLA-compatibele systemen in het netwerk en toont in het kleurendisplay de audiobestanden inclusief alle relevante informatie inclusief de ‘cover’. Hij kan voor maximaal comfort bediend worden via de smartphone (Apple of Android). Maar kan via Apple ID ook Apple-componenten herkennen, bedienen en weergeven. 

 
Foto: De streamer van de Leema Elements Serie

Alle Elements-componenten hebben een IR-afstandsbediening en het LIPS-control systeem: met één toetsdruk kun je meerdere Leema-apparaten voor verschillende toepassingen programmeren en selecteren. 

Prijs & beschikbaarheid
De Leema Elements Serie is vanaf december 2011 leverbaar in zilver en zwart. De verkoopprijzen zijn: 
- Geïntegreerde versterker met DAC: 1800 euro (zonder DAC 1550 euro)
- Cd-speler: 1550 euro
- DAC-voorversterker 1550 euro (verwacht in januari 2012)
De prijs van de streamer is nog niet bekend, deze wordt verwacht in februari 2012. Van de Leema Elements Serie was er al eerder de Elements Phono, waar HiFi.nl een recensie over schreef. 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Leema Acoustics. Leema heeft ook een Special Page op HiFi.nl.  

 

EDITORS' CHOICE