NIEUWSPSB Speakers

PSB Speakers introduceert hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 18 december 2011 | PSB Speakers

PSB Speakers introduceert haar eerste ‘active noise cancelling’ hoofdtelefoon, de M4U 2. Voor PSB Speakers betekent dit het hoogtepunt van een jaar durend onderzoek in het akoestiek lab van Canada’s National Research Council. Bovendien werd dit onderzoek gedaan door Paul Barton.

“Er zijn goede wetenschappelijke gegevens over het gehoor en de meting van het gehoor welke zijn gemeten bij het National Research Council in 1970,” zegt PSB’s Paul Barton. “We hebben de kennis van akoestiek die we hebben opgedaan bij eerdere projecten toegepast op de M4U 2. Ook hebben we deze gecombineerd met diverse andere metingen om een meer nauwkeurige overdracht functie te creëren.” 

Dit alles heeft geleidt tot PSB’s “Room Feel”, wat betekent dat het geluid natuurlijker wordt, omdat er bij het afspelen rekening wordt gehouden met de effecten van de kamer.

De actieve versterker in de M4U 2 verbetert het geluid van draagbare apparaten, zoals iPod, iPhone of MP3-speler. Daarnaast kan deze hoofdtelefoon ook in de passieve modus gebruikt worden, zodat de batterij langer mee gaat.

Handig aan deze hoofdtelefoon, is dat er aan beiden kanten een aansluiting is geplaatst. Je kunt de kabel dus rechts of links inpluggen. Omdat je maar één kabel hebt, heb je geen last van kabels die in de knoop raken. Ook is er de Stereo Monitor functie. Druk op de knop van het signaalkoord en de muziek wordt onderbroken. De stereo microfoons voor ANC worden dat ingeschakeld, zodat je naar de buitenwereld kunt luisteren. De M4U 2 moet wel in de Active NoiseCancelling mode staan om van deze functie gebruik te kunnen maken. 

De PSB M4U 2 is beschikbaar vanaf juli 2012 en zal €375 gaan kosten. PSB heeft een Special Page op HiFi.nl en je kunt voor meer informatie ook kijken op hun website. Hier kun je de brochure van de PSB M4U 2 bekijken. 

MERK

EDITORS' CHOICE