NIEUWSTeufel

Introductie Raumfeld Speaker


Redactie HiFi.nl | 15 december 2011 | Teufel

De Berlijnse audio specialist Teufel breidt het Raumfeld streaming portfolio uit met grote vol-actieve vloerstaande stereo luidsprekers, Speaker L genaamd,’s werelds eerste actieve high-end WLAN luidspreker.

De Speaker L is zoals de naam al doet vermoeden de grote broer van de reeds bestaande Speaker S en Speaker M en maakt de line-up van Raumfeld by Teufel stereo speakers compleet. De Speaker L past met zijn strak witte design naadloos in de bestaande Teufel line-up.

Eenvoud 
De Raumfeld Speaker L is net als zijn broertjes uitgerust met een geïntegreerde vol-actieve versterker en Wi-Fi ontvanger en kan eenvoudig via een draadloos netwerk muziek afspelen, zonder tussenkomst van een aparte versterker en lange luidsprekerkabels. De Speaker L is eenvoudig te bedienen via de gratis iPhone app of optionele Raumfeld Controller. Binnenkort zal er bovendien ook een soortgelijke app voor Android beschikbaar zijn. De Raumfeld app biedt in combinatie met Raumfeld Connector een goedkoop en gebruiksvriendelijk startpakket voor audio streaming. 

Raumfeld Speaker L 
De vloerstaande Speaker L is te gebruiken als uitbreiding op een reeds aanwezige Raumfeld installatie, maar kan ook als eerste streaming product worden gebruikt. Net als met de overige Raumfeld by Teufel speakers biedt de Speaker L set de mogelijkheid muziek van verschillende bronnen af te spelen. Via de geïntegreerde WLAN ontvanger stream je eenvoudig muziek van je PC of van de Raumfeld Base met hard disk naar de speakers, maar tevens is het mogelijk internetmuziek via diverse online muziekdiensten of online radio stations te beluisteren. Ook muziek op een USB-stick kan via de USB-poort afgespeeld worden; handig als er vrienden langs komen die eigen muziek hebben meegenomen.

De techniek die in de Speaker L is ingebouwd bestaat uit 2x 80 Watt vermogen die elk twee 170 mm kevlar woofers, een 130 mm midrange chassis en een 28 mm tweeter voeden. De luidsprekers dekken een breed frequentiespectrum van 42 – 20.000 Hz (bij – 3dB) af. Aanvullende technische specificaties zijn te vinden op de Speaker L productpagina

De Speaker L is leverbaar in het wit en past naadloos in de bestaande Raumfeld line-up. De Speaker L is per direct verkrijgbaar via de Teufel webshop voor een setprijs van € 1.299,99.

Multiroom 
Raumfeld by Teufel biedt met zijn flexibele producten alles wat je nodig hebt voor een multiroom/-zone oplossing. De Speaker S, M en L en Raumfeld One zijn allen uitgerust met een geïntegreerde volactieve versterker en Wi-Fi ontvanger. In combinatie met de Raumfeld Base is een multiroom/-zone op te zetten. De Base is een muziekserver met ingebouwde harde schijf (160 GB en uitbreidbaar via USB-poorten) waarmee het mogelijk is muziek naar diverse Raumfeld speakers te streamen. Je kunt hiermee dezelfde muziek in verschillende kamers afspelen, of in iedere ruimte verschillende muziek opzetten. Kortom, met de Raumfeld producten van Teufel geniet je overal in huis van je favoriete muziek.

Kijk ook eens op de Teufel Special

MERK

EDITORS' CHOICE