High End Show bij Klinkt Beter

Bij Klinkt Beter kun je op zaterdag 17 en zondag 18 december de ultra high-end toestellen van Vitus Audio ontdekken, samen met de nieuwste Velodyne DD+ subwoofers en de Olive 06HD streamer.

Vitus Audio, bekend van de New Music show, is een Deense firma gesticht door Hans Ole Vitus. Hij werkte voor diverse electronica bedrijven, waaronder zes jaar voor Texas Instruments, en verwierf zo een diep inzicht in electronica en de allernieuwste technologie, terwijl hij alle voor- en nadelen van diverse schakelingen leerde kennen. De schakelingen in de Vitus producten zijn werkelijk van wereldniveau en spelen mee op de hoogste trede van de markt.

Vitus Audio SIA-025
De Vitus SIA-025 2x25w pure klasse-A versterker uit de Signature reeks werd samen met de bijhorende cd-speler en de Klipsch Palladium P39-F luidspreker door veel luisteraars uitgeroepen als best-of-show op de recente New Music show. Dat de luisteraars op het juiste spoor zitten wordt nogmaals bevestigd door The Absolute Sound: de SIA-025 heeft nu de prestigieuze “Product of the Year” prijs gewonnen. 

Klinkt Beter doet het nog eens over met de huiskamerversie van de P-39F, de P-37F. Ook de kleinere P-17B bookshelf speaker zal van de partij zijn.

Vitus SCD-010
De SCD-010 is niet zomaar de eerste beste high-end cd-speler. In de zoektocht werden alle bestaande oplossingen voorbij gespeeld door de geïntegreerde Vitus Audio SCD-010 cd-speler: meer rust, een veel betere tonale rijkheid en een laag dat nog veel verder doorloopt. Het verschil is zo verslavend dat Klinkt Beter de SCD-010 voortaan permanent in demo hebben.

Hoe heeft Vitus dit bereikt? Heel wat fabrikanten gebruiken het geprezen Philips CDPro2LF loopwerk vaak met modificaties, maar toch zijn de resultaten sterk uiteenlopend. Vitus heeft dit loopwerk zo goed als volledig opnieuw in elkaar gestoken, maar met veel betere onderdelen die de mechanische stabiliteit ten goede komen. Ook de gebruikte puck is van een nooit eerder gezien afwerkingsniveau. Jitter wordt verdreven door sample rate conversion als uitgangspunt in het designprocess, dit in combinatie met een 384KHz / 24 bit DAC, gestuurd door één van de beste masterclocken op de markt van Anagram Technologies.

De cd-speler heeft ook volumeregeling (uitschakelbaar) en kan dus direct op een eindtrap. De speler is future proof dankzij maar liefst vier digitale ingangen: 2x AES en 2x SPDIF en zal tijdens het weekend gedemonstreerd worden met de Olive 6HD. Hij is dus DAC, CD-speler en voorversterker in één toestel.

Vitus Audio RI-100
De RI-100 is het eerste product in de Reference Series en de kleine broer van de SIA-025. Het is een volwaardige geïntegreerde versterker met optionele phonostage en dac. Met alle opties geïnstalleerd is de RI-100 het hart van uw high-end set, die zowel met digitale als analoge signalen van eender welk type om kan. De RI-100 kan ook geïntegreerd worden in een surround set als high-end eindversterker dankzij de "full bypass" functie die de volumeregeling van de RI-100 omzeilt.

De RI-100 heeft maar liefst 2x 300 Watt vermogensreserve en wordt qua prestaties vaak met de geïntegreerde versterkers van Pass Labs, McIntosch en Accuphase vergeleken, met dat verschil dat de RI-100 slechts 9000 euro kost en dus beantwoordt aan de zoektocht van Klinkt Beter: in elke prijsklasse de kers op de taart.

Olive 06HD
Olive ontwerpt diverse muziekservers, waarbij de nieuwe 06HD - eerder gerecenseerd in een artikel waarin ook de 03 en 04 HD meegenomen werden - goed is voor maar liefst 6000 CD`s in lossless formaat. Deze muziekserver beschikt over een royaal 10.1" touch screen en is voorzien van de laatste audiofiele features: een high-end differential DAC met lage jitter. Ontdubbelde voedingen voor het analoog en digitaal gedeelte en een hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang maken de 6HD compleet.

Bij Klinkt Beter is momenteel de volledige Olive collectie te beluisteren. Al deze toestellen zijn bedienbaar via touchscreen, de meegeleverde afstandsbediening of makkelijker nog: overal in huis via iPod/iPhone/iPad of vanuit een browser. De 06HD zal digitaal verbonden worden met de SCD-010 cd-speler.

Velodyne DD-18+
Klinkt Beter heeft jarenlange ervaring met Velodyne subwoofers: van de kleinste subwoofer ter wereld (de Microvee), tot huidig topmodel de DD18+, Klinkt Beter heeft ze allemaal in huis. Klinkt Beter is bovendien de eerste Belgische winkel die momenteel de DD18+ in permanente demo heeft staan: na jarenlange ervaring met de DD18 kon de opvolger niet uitblijven. Nieuw is de akoestiekinregeling via USB en een nog hogere output en lagere vervorming. Bij ons kwam eerder de DD12+ in een recensie voorbij. 

De DD18+ mag als de beste subwoofer ter wereld beschouwd worden: hij kreeg niet voor niets de “Secrets of Home Theater and High Fidelity 2011 Bad Ass Award”. De subwoofer zal de onderste octaven van de Klipsch P17-B bookshelf verder aanvullen en heeft zelfs op de grotere P37-F vloerstaander nog steeds een toegevoegde waarde.

Praktisch
Op het Vitus opendeurweekend op 17 & 18 december ben je welkom tussen 10:00 en 18:00 zonder afspraak. Wel waarderen we je aanmelding vooraf per mail of telefoon. Er zijn een eveneens demo`s van de ondersteunende merken Velodyne, Klipsch en Olive alsook de bekabeling van Oyaide, Vovox en Acrolink.

Klinkt Beter

Blauwe Paal 45
9230 Wetteren
België
+32 473 79 36 91
info@klinktbeter.be
www.klinktbeter.be

EDITORS' CHOICE