NIEUWSArcam

Arcam 3D upgrade FMJ lijn

Redactie HiFi.nl | 28 november 2011 | Arcam

Arcam is altijd al een eigenzinnige fabrikant geweest. Waar veel fabrikanten tijdens de product-ontwikkeling streven naar lagere kosten, staat bij Arcam nog altijd alles in dienst van de geluidskwaliteit. Zo wordt elk product geheel in eigen beheer ontwikkeld en voor het grootste deel in Engeland geproduceerd.

(ingezonden mededeling)

Tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend maar vaak wel beter. Hierdoor is Arcam in staat om de snel evoluerende techniek bij te blijven en pasklare oplossingen te realiseren voor nieuwe en bestaande film- en muziekliefhebbers. Zo is er de afgelopen maanden veel ge√Įnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw HDMI 1.4 3D board voor de AVR500, AVR600 en AV888. Vanaf vandaag is deze upgrade leverbaar.

Het volledig nieuw ontwikkelde HDMI board is dankzij de HDMI V1.4 chipset compatible met 3D videosignalen vanaf bijvoorbeeld Blu-Ray bronnen en Gaming Consoles. De extra visuele dimensie sluit perfect aan bij Arcam’s unieke Low Jitter HDMI protocol dat de met HDMI verbindingen gepaard gaande digitale tijdsfouten (jitter) terugbrengt naar een extreem laag niveau. Tijdens het ontwerpproces is ook veel aandacht besteed aan het verder optimaliseren van de HDMI communicatie. Dit zien we terug in sneller schakelen van HDMI signalen en een verbeterde compatibiliteit. De vernieuwde AV modellen zijn naast het 3D board ook voorzien van de laatste generatie audio boards waarbij tientallen kleine verbeteringen een nog grotere stabiliteit garanderen. Samenvattend zijn deze nieuwe modellen veel meer dan een kleine aanpassing aan het HDMI board en worden daarmee ’s werelds beste AV receivers en processor nog beter.

Alle nieuwe AVR600 en AV888 modellen zullen met 3D worden geleverd. Er is wel nog een beperkt aantal 2D modellen van de AVR600 tegen de oude prijs beschikbaar. Uiteraard is het mogelijk om bestaande modellen, inclusief de AVR500, op te waarderen naar het 3D platform.

Verkoop adviesprijzen
3D Upgrade¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†‚ā¨¬†¬†¬† 599,=¬†
AVR600 (met 3D) ¬†‚ā¨ 4.999,=
AV888 (met 3D)¬†¬†¬† ‚ā¨ 5.699,=

5 Jaar garantie op FMJ modellen
De AVR600 en AV888 modellen worden allemaal in Engeland geproduceerd. Voordat het product de Arcam fabriek verlaat ondergaat deze een zeer intensieve, meerdaagse eindcontrole. Arcam’s garantietermijn van 5 jaar op alle FMJ modellen (met uitzondering van loopwerken) onderschrijft het vertrouwen in de producten en is daarnaast een zekerheid voor de toekomst.

Kijk voor meer nieuws op de website, of op de Audiac Facebook-pagina. 

En via deze link vind je onze recensie van de Arcam AVR400 en de BDP100

MERK

EDITORS' CHOICE