Bowers and Wilkins fabrieksbezoek

Redactie HiFi.nl | 24 november 2011 | Bowers & Wilkins

Altijd al een keer in de fabriek van Bowers & Wilkins willen kijken? Daarvoor hoef je niet naar Engeland, het gerenommeerde merk heeft een Bowers & Wilkins UK factory videotour die zich met name richt op de creatie van de 800 Diamond Serie.

De serie video tours richt zich voornamelijk op de 800 Diamond Serie. In het eerste filmpje werd er gekeken naar het bouwen van het kabinet, in het tweede filmpje kwamen de head units aan bod en in onderstaand filmpje werd er uitgelegd hoe het spuiten van de 800 Diamond Serie in zijn werk gaat. Het filmpje wordt geïntroduceerd door Mike Gough, product manager bij Bowers & Wilkins.

 

Bowers & Wilkins plaatste daarna ook een bericht over de definitieve afwerking van de luidsprekers. Na het spuitwerk in bovenstaande video is het tijd voor `buffing and polishing`: 

In het nu verschenen vijfde deel kun je zien wat de vervolgstappen zijn in het proces dat begint bij het ontwerp en het bouwen, en eindigt bij de gelukkige eigenaar in de luisterruimte. In deze fase kun je zien welke tests de luidsprekers nog ondergaan voor ze definitief verscheept kunnen worden. Gedurende de dag wordt de audioweergave van de nieuwe modellen getoetst door deze tegenover een reference model te plaatsen, om de garanderen dat het uiteindelijke resultaat gelijk is aan de initiële intenties van de ingeniers. De uitleg is opnieuw van product manager Mike Gough. 

MERK

EDITORS' CHOICE