Cambridge Audio introduceert 651 serie

Redactie HiFi.nl | 22 november 2011 | Cambridge Audio

Cambridge Audio introduceert de geheel nieuwe 651 serie. Bestaande uit de 651A geïntegreerde versterker en 651C CD-speler. In de serie zijn een groot aantal verbeteringen doorgevoerd, zoals componenten met betere specificaties en verfijndere audioschakelingen.

In beide modellen worden ringkern transformatoren toegepast met betere eigenschappen dan gelamineerde trafo’s, zoals rustiger gedrag en een zuivere weergave, vrij van interferentie en vervorming. Daarnaast heeft de 651A versterker een USB audio-aansluiting voor directe verbinding met een PC.

Een eerste klas toroïdale transformator is de sleutel tot het ontwerp van de 651A en maakt met alle muziek van elke bron goede prestaties mogelijk. Een vermogen van 75 watt per kanaal is een belangrijk punt en de ALP’s volumeregelaar zorgt ervoor dat op laag niveau even goede prestaties worden geleverd als op hoog niveau.

Afzonderlijke aftakkingen op de trafo voor de linker en rechter kanalen dragen ook bij aan betere prestaties, naast de dubbele gelijkrichters en afvlakkingen voor dubbel-mono opzet van de linker en rechter versterkers.

Naast de nieuwe USB Audio-ingang biedt de 651A een aantal in- en uitgangen voor alle soorten bronnen. Voor iPod en MP3 spelers is er een 3,5 mm mini-jack met bijpassende instellingen. En de bijgeleverde Navigator afstandsbediening bezit codes voor het bedienen van elke iPod wanneer deze is aangesloten op een geschikte dock.

De Azur 651C CD-speler bezit de geheel nieuwe dubbele DAC configuratie met dezelfde filterschakeling als wordt gebruikt in de DacMagic. Volgens Cambridge Audio zorgen deze verbeteringen plus geheel herziene audioschakelingen voor een nog puurder en levensechte belevenis dan bij de voorganger. Net als alle Azur CD-spelers wordt de voeding verzorgd door een toroïdale voedingstransformator voor geringe ruis.

De Azur 651A is leverbaar vanaf november 2011 voor een adviesprijs van 699 euro. De Azur 651 cd-speler is ook leverbaar vanaf november 2011 voor een adviesprijs van 699 euro. Kijk voor meer informatie op de website van importeur Dimex of de website van Cambridge Audio.


EDITORS' CHOICE