NIEUWSRotel

Rotel RSP-1572

Redactie HiFi.nl | 10 november 2011 | Rotel

Rotel presenteert haar nieuwste processor / voorversterker, de RSP-1572. Deze voorversterker is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van audio en video processing en heeft een fantastische geluidskwaliteit, uitgebreide functionaliteit en een eenvoudige bediening. Dit maakt de RSP-1572 het hart van iedere home cinema of stereo-installatie en zorgt met haar 7.1-kanaals surround geluid voor een optimale en adembenemende entertainment ervaring.

De RSP-1572 is voorzien van de allerlaatste Faroudja Torina chipset, die zorgt voor videoprocessing en upscaling van beeldmateriaal. Zo bekijk je niet alleen Blu-ray’s in full HD-kwaliteit, maar worden ook televisie- en dvd beelden naar een hoger niveau getild. Op die manier wordt een perfect HD-beeld gecreëerd van zowel analoog als digitaal videomateriaal.

Ook op het gebied van geluidsweergave zorgt de RSP-1572 voor de best mogelijke kwaliteit. Twee 32-bit DSP’s en 24-bit/192kHz DAC’s zorgen voor een perfecte decodering van data, zowel voor film als muziek.

Om alle apparatuur aan te sluiten, is de RSP-1572 voorzien van zes HDMI-ingangen en heeft daarnaast twee HDMI-uitgangen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een plasmascherm en projector gelijktijdig aan te sturen. De RSP-1572 biedt de gebruiker naast videofuncties tevens de mogelijkheid in meerdere zones audio af te spelen door de multiroom functie. Dit maakt de RSP-1572 uitermate geschikt voor custom install en intregratieprojecten.

Door de plaatsing van een USB-poort aan de voorzijde van het apparaat zijn draagbare muziekspelers met één simpele handeling aan te sluiten op de RSP-1572. Op deze wijze is er ook gedacht aan de iPod-, iPhone- en iPad-gebruikers die willen genieten van een optimaal geluid. Een bijzondere bijkomstigheid is de oplaadfunctie op de USB aansluiting voor de iPad. De processor / voorversterker is voorzien van bluetooth, zodat ook het draadloos afspelen van muziek vanaf de ondersteunde muziekdragers mogelijk is.

De Rotel RSP-1572 is met haar vele mogelijkheden en uitgebreide opties een absoluut high-end product voor zowel audio als video.

De Rotel RSP-1572 is leverbaar in zwart en zilver.
De prijs voor deze processor / voorversterker is 2000 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Rotel. 

MERK

EDITORS' CHOICE