NIEUWS

iPhone 4 projector


Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2011

Het gaat goed met projectie. De mogelijkheden nemen hand over hand toe, diverse technieken die we op korte termijn in een achtergrondartikel op onze projectiespecial toe zullen lichten strijden om het beste en scherpste HD beeld, en ook in smartphone-land zijn er de nodige ontwikkelingen.

We hebben de aansluitmogelijkheden voor iPad en iPhone op de bij HiFi.nl te winnen MG-850HD natuurlijk al voorbij laten komen. Maar kort na de introductie van de iPhone 4S staat er nog meer voor de deur: Japanse accessoirefabrikant Century heeft afgelopen week namelijk de Monolith op de markt gebracht, een schuifbaar hoesje voor de iPhone 4 met een ingebouwde projector.

De projector, die opgeladen zo’n drie uur mee gaat, heeft een eigen batterij die bovendien gebruikt kan worden om de gebruiksduur van je telefoon met vijftig procent te verlengen. Gemaakt in Japan is-ie voorlopig alleen daar verkrijgbaar (voor zo’n twintigduizend yen, ongeveer 185 euro), maar hij zal op termijn wellicht ook de oversteek naar de Europese markt gaan maken. Misschien heeft Apple voor die tijd zelf een projectiefunctie in gedachten, als onderdeel van de iPhone 5..? Het merk heeft tenslotte afgelopen zomer al een patentaanvraag ingediend om onder meer iPhones en iPads met een projectiesysteem uit te kunnen rusten. 

In onderstaand filmpje zie je de Monolith alvast in actie. 

EDITORS' CHOICE