NIEUWSAVM

Nieuwe importeur AVM

Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2011 | AVM

Penta Electonics B.V. is verheugd  mede te kunnen delen dat zij vanaf heden de vertegenwoordiging van het Duitse High-end elektronica merk AVM voor de Benelux hebben verworven. Ze zijn ervan overtuigd dat ze met AVM een grote groep van eindgebruikers (opnieuw) kunnen enthousiasmeren voor een uitzonderlijke luisterbeleving.

Audio Video Manufaktur behoort tot de belangrijkste Duitse High-end fabrikanten en verrast in het jaar van haar 25 jarig jubileum met een nieuw uiterlijk en nieuwe producten. Met de nieuwe eigenaar Udo Besser aan het roer is de koers uitgezet: grensverleggende producten,  nieuwe technologieën en geavanceerde ontwerpen. Verantwoordelijk voor de innovatieve technieken is de medeoprichter en hoofdtechnicus Günter Mania. Beide personen zijn de drijvende kracht achter het merk en met een klein team van specialisten worden de hoogwaardige producten met grote zorg lokaal gefabriceerd: “AVM, Handcrafted in Germany”.

Inspiration serie
De C8 is een nieuwe benadering van ‘alles-in-een’ muzieksystemen: compact, krachtig, geweldige weergavekwaliteit, eenvoudige bediening en tal van aansluitmogelijkheden. Een nieuwe draaitafel (R2) staat in de startblokken en completeert de lijn op het analoge vlak.

Evolution serie
Alle componenten in deze lijn zijn volledig opnieuw ontworpen. Nieuwe technologieën werden toegevoegd en de nieuwe vormgeving is conform het AVM Corporate Design. De nieuwe CD speler 3.2 biedt tal van additionele eigenschappen, zoals als een digitale USB ingang en een instelbare sample- en bitrate. Andere hoogtepunten zijn de nieuwe ‘alles-in-een’ C9 cd-receiver en de krachtige geïntegreerde versterker A5.2. Modulair ontwerp is een sterk punt van AVM: de versterkers uit de Evolution serie kunnen van additionele ingangen worden voorzien, zoals een USB-DAC, een Phono- of FM-Tuner module. De draaitafel R3 wordt de eerste analoge bron uit de Evolution serie: een carbonvezel toonarm met een magnetisch lager, een MC element en een “backlight” plateau zijn de ingrediënten voor ultiem luisterplezier.

Adres
Penta Electonics B.V.
Poppenbouwing 56-58
4191 NZ  Geldermalsen
Tel: 0345-588080
Fax: 0345-588085
Voor meer informatie kun je kijken op de website van Look en Listen.  

MERK

EDITORS' CHOICE