NIEUWSBurson Audio

Nieuwe dealer Burson Audio


Redactie HiFi.nl | 04 oktober 2011 | Burson Audio

Sonority-Audio is zeer verheugd te kunnen melden dat er weer een nieuwe dealer voor Burson Audio is, in de naam van A10-Audio te Amsterdam. Deze maand belicht A10-Audio Streaming en Hi-Res extra, dus een mooi excuus om een bezoek te brengen aan A10-Audio.

A10-Audio heeft de HA160-D en nieuwe DAC DA-160 (met 2x USB inputs) alvast in het pakket opgenomen. De HA-160D heeft meer dan 18 maanden in beslag genomen om deze te realiseren. Afgezien van de DAC-chip, werd de hele machine zorgvuldig met de hand geassembleerd met hoogwaardige, perfect op elkaar afgestemd discrete componenten. Het wordt gevoed door 5 sets van custom-built geluidsarme voedingen om geluidsoverlast te elimineren. Burson heeft ook gebruik gemaakt van twee custom-built transformatoren om te zorgen dat dit doel met zekerheid wordt gerealiseerd.Een transformator wordt gebruikt om de HD Audio DAC te voeden, terwijl de ander de voeding verzorg voor het hongerige klasse-A versterking circuit. Het zorgt ervoor dat de DAC-sectie en de versterker sectie  zelfstandig en op een optimaal niveau werken, terwijl nog steeds in volledige synergie. Het resultaat is een high definition DAC, hoofdtelefoon versterker en voorversterker.

Naast de DAC is ook de eindtrap van belang. Om beter te kunnen inspelen op de toenemende populariteit van pc-gebaseerde audio-systemen, heeft de HA-160D ook een USB-ingang functie die verenigbaar is met zowel Mac als pc`s. Terwijl de meeste van de marketing spin-centra zich op de DAC-chip richten, is de eindtrap in feite een van de kritische fase in het design van een audio DAC.

A10-Audio Room4Music
Burgemeester Roëllstraat 10
1064 BM Amsterdam
Website

Sonority
E-mail: info@sonority-audio.nl
Tel. +31633619666
Website

EDITORS' CHOICE