NIEUWS

Symphony Audio importeur van Bergmann

Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2011 |

Een tijd geleden werd Symphony Audio gecontacteerd door Johnie Bergmann met de vraag of men kennis wilde maken met het Bergmann concept. Uit deze eerste contacten groeide al snel interesse in de Bergmann producten en sinds kort is Symphony Audio officieel importeur van Bergmann Audio geworden voor de Benelux.

Wat de Bergmann producten zo bijzonder maakt dat ze een plaats verdienen in het exclusieve gamma van Symphony Audio, is de unieke combinatie tussen technologie en design. Op gebied van technologie zweert Johnie Bergmann bij luchtlagering. Luchtlagering heeft als grote voordelen dat er nagenoeg geen wrijving optreedt en dat het resulteert in een uitzonderlijke snelheidsstabiliteit. Ook de lineaire toonarm heeft voordelen bij luchtlagering zoals de afwezigheid van wrijving en, belangrijker nog, het feit dat het enige contact tussen de arm en de draaitafel plaatsvindt via de naald en de toonarmbekabeling. Het grote nadeel aan luchtlagering is dat het heel moeilijk goed uit te voeren is.Alle mechanische componenten van de draaitafels van Bergmann worden in huis geproduceerd. Aangezien er nauwelijks externe leveranciers aan te pas komen, heeft Bergmann Audio de volledige controle over het ganse productieproces. Ook op gebied van design spreidt Johny Bergmann dezelfde drang naar perfectie en precisie tentoon. Het ontwerp is duidelijk scandinavisch van oorsprong en heeft veel weg van een uniek kunstwerk. Het is eveneens duidelijk dat het “less is more”-principe doorwerkt in het design.

Momenteel bestaat het gamma van Bergmann uit drie systemen, zijnde het Magne-systeem, het Sindre systeem en het Sleipner systeem. Elk systeem is genoemd naar een figuur uit de Noorse mythologie en bestaat uit een draaitafel en een (afzonderlijk verkrijgbare) toonarm. Elke draaitafel en toonarm is luchtgelagerd en in het topsysteem, Sleipner, wordt zelfs het plateau ondersteund en gecentreerd door lucht zodat het enige contact met de draaitafel de aandrijfriem is.

Symphony Audio Import demonstreert het Magne systeem tijdens de New Music show op 8 en 9 oktober. Zij nodigen je van harte uit om het Magne systeem met eigen ogen te komen beluisteren.


EDITORS' CHOICE