NIEUWSOpalum

Viertron introduceert luidsprekermerk Opalum

Redactie HiFi.nl | 27 september 2011 | Opalum

Viertron heeft het Zweedse merk Opalum aan hun assortiment toegevoegd. Opalum is zo’n bedrijf dat de drive krijgt vanuit de bevlogenheid van een aantal bepalende personen. In dit geval zijn dit de ontwerper en enkele technici die design, klank en functie samen hebben weten te brengen in een aantal bijzondere actieve luidsprekers.

De lijn Opalum luidsprekers bestaat uit twee series met ieder twee modellen. De Stream serie heeft het uiterlijk van een golfvorm en de Flow serie lijkt rechtstreeks uit een science fiction film te zijn gekomen. Opvallend aan beide series zijn de geringe afmetingen, de afwijkende vorm en de hoge designfactor. Als de luidsprekers eenmaal aangesloten zijn, springen nog meer kenmerken in het oog (en oor). De klankmatige eigenschappen zijn volgens Viertron voor een dergelijk formaat luidspreker ongehoord. Het vrouwvriendelijke design zorgt voor een aangename integratie in vele huiskamers en het gadgetgehalte voor de voorliefde van vele mannen.

De modellen zijn simpelweg onder te verdelen voor een model geschikt voor gebruik naast de televisie en een model voor stereoweergave. Door de toepassing van het Actisonic principe wordt gebroken met de traditionele akoestisch vereisten waardoor het gebruik van een zeer grote luidspreker voor de weergave van sublaag niet meer nodig is. Het systeem laat zich niet alleen eenvoudig verbinden met het bestaande hifisysteem, maar tevens via wifi op het thuisnetwerk. Hierdoor wordt het Opalum systeem tevens geschikt voor het multiroom streamen van content vanaf de thuis PC en is te bedienen via de smartphone.

Flow 4810
Vorm en functie in de meest elegante uitvoering. Geïnspireerd op een vel papier dat in de lucht zweeft. 48 aluminium 1” point source array luidsprekers met een kastafmeting van 420x312x38mm. Prijs: 3.999 euro.   

Flow 1010
Voor gebruik naast de televisie. Prachtig ontwerp van doorzichtig acryl dat op 4cm van de muur lijkt te zweven. 10 aluminium 2” point source array luidsprekers met een kastafmeting van 540x170x43mm. Prijs: 2.399 euro.

Stream 310
Voor gebruik naast de televisie. Dubbele 4” woofers in een d’Appolito opstelling met een 1” hoorntweeter. Afmetingen 479x163x84mm. Prijs: 1.399 euro.

Stream 210
Compact en elegant ontwerp dat plaatsing in het hele huis vergemakkelijkt. De 5” woofer tezamen met de 1” hoorntweeter brengen de mooiste klanken in keuken, slaapkamer en huiskamer. Prijs: 1.199 euro.

Control Hub Wifi met remote
Prijs: 399 euro.

De luidsprekersystemen van Opalum zijn verkrijgbaar bij de betere hifi speciaalzaak. Kijk voor meer informatie over Opalum op de website van Viertron.


EDITORS' CHOICE