NIEUWSMartin Logan

ElectroMotion ESL en Theos van Martin Logan

Redactie HiFi.nl | 22 september 2011 | Martin Logan

Afgelopen zomer hebben de ontwerpers van MartinLogan niet stil gezeten. Ze introduceren de ElectroMotion ESL, het “mini flagship”, en de Theos, een passieve hybride elektrostaat.

De ElectroMotion ESL is het nieuwe “mini flagship” van MartinLogan. Met een 40% grotere afstralingsoppervlakte dan de Aerius, een rendement van 91 db/6Ω en een aanbevolen vermogen van 20 tot 300 watt, kan hij zowel door een eenvoudige geïntegreerde versterker als door een high-end eindversterker met gemak worden aangestuurd. De ElectroMotion ESL heeft een volledig doorzichtig XStat MicroPerf paneel en een aluminium frame. Een speciaal ontworpen woofer en Vojtko crossover zorgen voor een perfecte integratie van het laagregister. De ElectroMotion ESL weeg 16,1 kg en hij is 132,3 cm hoog en 23 cm breed. Hij is in satijnzwart afgewerkt en kost 2890 euro per paar.De nieuwe Theos is een elegante, passieve hybride elektrostaat. Ook de Theos is uitgerust met een XStat MicroPerf esl paneel. Hij heeft ook Vojtko crossover en een grote uitslag 20 cm aluminium woofer. Een dubbel paar speakerklemmen staan zowel single- als bi-wiring/amping toe. Luxe ETC ontkoppelingsspikes en externe lage spanning voedingen vergemakkelijken de plaatsing. De Theos weegt 19,5 kg per stuk en is 150,7 cm hoog en 27,3 cm breed. De Theos is verkrijgbaar in Zwart Esdoorn, Donker Kersen, Zebrawood en kost 4990 euro per paar.

MartinLogan vult deze noviteiten aan met een drietal bijpassende surround en center speakers. De EFX is een slecht 16,5 cm diepe on-wall elektrostaat voor een compromisloze 100% elektrostatische surround ervaring. De afmetingen zijn 124 x 23,8 x 16,5 cm en hij weegt 11,1 kg per stuk. Afwerking satijnzwart, de richtprijs is 3290 euro per paar. De ElectroMotion FX2 is een on-wall of hoek luidspreker die twee grote Folded Motion mid-tweeters gebruikt en speciaal voor surround toepassingen ontwikkeld is. Deze luidspreker heeft de volgende afmetingen: 38 x 35,5 x 17,2 cm. De ElectroMotion FX2 weegt 7,3 kg en is tevens afgewerkt in satijnzwart. De richtprijs is 750 euro per stuk. De ElectroMotion C2 is een krachtige center speaker die een grote Folded Motion mid-tweeter gebruikt en ideaal geschikt is om in een audio/video meubel plaats te vinden. Hj weegt 11,2 kg en heeft de volgende afmetingen 16,4 x 48,2 x 36,5 cm. Ook deze luidspreker is uitgevoerd in satijnzwart en heeft een richtprijs van 900 euro per stuk.

 

MERK

EDITORS' CHOICE