NIEUWSTeufel

Nieuwe 5.1 home cinema sets van Teufel


Redactie HiFi.nl | 20 september 2011 | Teufel

Ben je op zoek naar een home cinema set die ook je muziek mooi weergeeft? Teufel, de Berlijnse audio specialist, introduceert de nieuwe Theater 400 en Theater 500 home cinema sets. Volgens Teufel worden zowel filmfanaten als muziekliefhebbers met beide sets meer dan tevreden gesteld.

De Theater 400 en Theater 500 zijn gebaseerd op respectievelijk de T 400 en T 500, beide vloerstaande stereoluidsprekers. Aangevuld met een subwoofer, center speaker en twee schakelbare dipool rear speakers, biedt Teufel deze luidsprekers nu ook aan als home cinema set. Het grote voordeel van een dergelijke set-up is ook de muziekweergave van deze sets erg goed is, hetgeen bij gangbare home cinema sets nog wel eens kan tegenvallen. De center speaker beschikt over hetzelfde midrange chassis als de grote front speakers, wat een optimaal en vooral evenwichtig klankbeeld aan de front zijde garandeert. Bovendien zorgt de naar achter geplaatste tweeter op de center speaker voor een perfecte impulsweergave en duidelijke spraakweergave, zelfs in dynamische actiescènes.

Foto: Teufel Theater 500

De T 110 D rear speakers (afkomstig uit de Theater 200) zijn uitgerust met dubbele tweeter en woofer en geven dankzij dipool-technologie surround-effecten ruimtelijk weer. Om de bijzondere geluidseffecten en een realistische ruimtelijkheid te creëren, stralen ze het geluid niet in één richting uit, maar tegelijkertijd naar voren en naar achteren. Hierdoor wordt het klankbeeld dankzij de extra reflecties aan de muren en plafond zeer diffuus en is niet meer te horen waar het geluid precies vandaan komt. Desgewenst is de naar achter uitstralende 2-kanaals luidspreker ook uit te schakelen. Dit is onder andere bij de weergave van meerkanaals muziekstukken raadzaam.


Foto: Teufel Theater 400

De twee nieuwe Teufel sets verschillen voornamelijk wat betreft de maximale druk. De Theater 400 bevat een 250 Watt subwoofer met een 250 mm woofer (de T 1000 SW) en is daarmee geschikt voor ruimtes tot 40 m². De subwoofer van de Theater 500 (de T 2000 SW) heeft eveneens 250 Watt vermogen, maar bevat een 330 mm woofer in een grotere behuizing. Daarmee vult hij probleemloos ruimtes tot 50 m² met de meest krachtige bastonen.

Prijs & beschikbaarheid
De Theater 400 en Theater 500 zijn exclusief verkrijgbaar via de online Teufel shop en kosten respectievelijk 999 euro en 1.299 euro. Meer informatie, waaronder technische specificaties, is te vinden op de website van Teufel

MERK

EDITORS' CHOICE