NIEUWSNuforce

De Icon iDo van NuForce

Redactie HiFi.nl | 14 september 2011 | Nuforce

NuForce introduceert high end kwaliteit Digitale Audio Conversie en koptelefoon versterker voor iPad, iPhone en iPod Touch. Icon iDo neemt de originele audio data (in USB Host mode) van een Apple mobiele digitale bron en zet deze om in een perfecte bit, low-jitter, high end kwaliteit muziek weergave.

NuForce, één van de toonaangevende spelers op het gebied van professionele en consumenten audio oplossingen, introduceert vandaag haar Icon iDo digital audio converter (DAC) en koptelefoon versterker voor iPad, iPhone en iPod Touch. De Icon iDo geeft de op een Apple mobiel digitale bron opgeslagen audio bestanden weer als high end CD geluidskwaliteit. Icon iDo is ideaal voor muziek enthousiastelingen die voornamelijk luisteren naar, en hun muziek hebben opgeslagen op deze Apple producten.

“Wij zijn verheugd onze kennis en begrip van de high end audio markt  direct beschikbaar te kunnen stellen aan de Apple gebruiker,” aldus Jason Lim, de CEO van NuForce. “Apple producten staan steeds meer centraal in de muziekbeleving van vele personen, het verbeteren van de audio kwaliteit van deze producten geeft voor vele gebruikers dan ook een gewenste toegevoegde waarde. De Icon iDo levert die verbetering en dat voor een acceptabele prijs.”  Tony Boer, verantwoordelijk voor de distributie van NuForce in Europa en directeur van Benelux distributeur Robytone BV, vindt de beslissing van NuForce om de Icon iDo gelijktijdig in Amerika en Europe te introduceren zeer verstandig, hierdoor is de Icon iDo ook direct beschikbaar voor de Europese consument.

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe je de Icon iDo kan gebruiken. Gebruikers kunnen elk mobiel digitaal Apple product met de bijgeleverde en Apple goedgekeurde 30-pin synchronisatie/laad kabel op de Icon iDo aansluiten. Stop de stroomkabel in de Icon iDo en verbindt deze met een RCA of enkel coaxiaal kabel aan de stereo installatie. Ook is het mogelijk om een hoofdtelefoon direct op de Icon iDo aan te sluiten voor een persoonlijke high end  geluidsweergave, waardoor het precies klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft.   

Hoe laat de Icon iDo de op een Apple product opgeslagen muziek beter klinken? Apple gebruikt haar eigen audio codec, Apple Lossless Encoder (ALE), om muziekbestanden te comprimeren en zonder verlies op te slaan in originele CD kwaliteit. Echter, zelfs ALE bestanden klinken slechts zo goed als de standaard DAC in de bron toelaat. De Icon iDo passeert de ingebouwde DAC en neemt de audio data opgeslagen in de iPad/iPhone/iTouch via USB Host Mode in haar originele digitale vorm over. Vervolgens worden de hoge kwaliteits bestanden geconverteerd naar perfecte bit en jitter-lage hifi muziek weergave.       

De ultieme hoofdtelefoonversterker voor een aangename luisterervaring. De Icon iDo heeft ook een ingebouwde hoofdtelefoon versterker, sterk genoeg voor de meest-eisende hoofdtelefoons en voor een totale audio beleving voor de gebruiker. Door op een juiste manier de hoofdtelefoon aan te sturen, versterkt de Icon iDo de kwaliteit van de audio weergave van de hoofdtelefoon. Indien een hoofdtelefoon de optimale amperage ontvangt zal deze een grotere audio openheid weergeven.

Voor meer informatie kun je de website van NuForce of de website van Robytone bekijken.


EDITORS' CHOICE