NIEUWSVogel`s

Vogel’s toont ware aard op IFA 2011

Sander van der Heide | 13 september 2011 | Vogel`s | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Eerlijk toegeven, bij TV-wandsteunen denk je niet gelijk aan nieuwe features, aantrekkelijk design, mooie kleuren, oftewel de wandsteun als een gadget. Als het aan Vogel’s ligt, gaat daar verandering in komen. Op IFA 2011 kwamen ze met een groot offensief waarmee ze afscheid nemen van een stoffig en zakelijk karakter en met een eenvoudig en stijlvol assortiment weer echt een consumentenmerk willen worden.

Met de nieuwe aanvullingen van de THIN-serie wandsteunen moet dat zeker gaan lukken. De THIN 345 ontving onlangs de prestigieuze Red Dot Award 2011 voor de voortreffelijke kwaliteit van het ontwerp. Op de IFA werd de THIN 345 Alpine White Limited Edition getoond, niet zo’n gek idee als je bedenkt dat de TV vaak een witte achtergrond heeft en bijv. de Philips flatscreens van zichzelf al wit zijn.


Foto: THIN 345 Alpine White Limited Edition - ©Sander van der Heide

Voor mensen die een ultradunne, middelgrote tv aan de wand willen bevestigen, heeft Vogel`s nu vier verschillende THIN wandsteunen. De nieuwe serie bestaat uit een FLAT en een TILT wandsteun, en twee TURN producten. Met de TURN producten kan vanaf elke plaats naar de tv worden gekeken, terwijl de steun tot 51 cm vanaf de wand kan worden bewogen voor extra flexibele plaatsing. Vogel’s brengt ook de THIN 325 voor grotere schermen (32 - 55 inch) op de markt. Het scherm kan met deze steun 120 graden draaien.


Foto: THIN 325 - ©Sander van der Heide

Met de THIN 205/305 wordt het scherm plat tegen de wand bevestigd, waarna slechts 1,5 cm ruimte tussen de tv en de wand overblijft. De THIN 215/315 laat het scherm 15 graden voorwaarts kantelen, de THIN245 (26 - 42 inch) kan 180 graden draaien en 20 graden kantelen en de THIN RC 355 is een wandsteun met afstandsbediening, die vanuit de luie stoel volledig kan worden bestuurd, een echte gadget dus.


Foto: RingO tafelsteun - ©Sander van der Heide

Vogel’s RingO bevestigingssysteem voor tablets is nu ook beschikbaar voor de iPad 2 en Galaxy Tab 10.1". De houder voor de iPad 2 is net 4 mm dikker dan de originele iPad. Vanwege de verschillende formaten zijn er voor de  iPad 2 en Galaxy Tab 10.1" twee verschillende RingO-houders en het ontwerp houdt rekening met alle bedieningselementen, camera`s en aansluitingen. Alle andere onderdelen uit de serie RingO kunnen onderling worden gewisseld, zoals de wandsteun, autosteun, tafelstandaard en de flexmount.


Foto: RingO Flex Mount - ©Sander van der Heide

Er is ook een nieuwe serie projectorsteunen toegevoegd, deze zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe generatie projectoren met een gewicht tot 25 kg. De serie omvat basissteunen en in hoogte verstelbare sets met uitschuifbare buizen. Deze steunen worden in 3 lengtematen geleverd, voor een variabele aanpassing van 300 tot 1450 mm.

Meer informatie over IFA 2011 kun je dit verslag lezen. Ook is er de IFA 2011 Blog, waar we ook een overzicht van hebben gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE