NIEUWSKlinkt Beter

Nieuwe locatie Klinkt Beter volledig ingericht


Redactie HiFi.nl | 05 september 2011

Klinkt Beter is verhuisd naar Wetteren nabij Gent (België), op amper 2km van de E40 afrit Wetteren. Dit is een nog betere locatie met veel meer ruimte voor high-end demo`s. De nieuwe locatie is volledig ingericht, HiFi.nl heeft een aantal foto’s en informatie over een aantal nieuwe aanwinsten in het assortiment van Klinkt Beter.

Het concept van de gezellige thuiswinkel wordt verder uitgebreid waardoor er ruimte komt voor een aantal nieuwe aanwinsten. Een volledige Ayon buizenset staat demonstratieklaar met de nieuwe Klipsch RF-7 MKII luidsprekers, die dankzij hun hoge gevoeligheid (101dB) volgens Klinkt Beter het live gevoel zonder enige moeite kunnen overbrengen, zelfs met buizen. Ook kan het verschil tussen een buizen-DAC en de nieuwe Antelope Zodiac+ vergeleken worden.


Foto: ©Werner Ero

Verder zet Klinkt Beter ook de stap naar echte high-end van de bovenste plank middels het Deense merk Vitus Audio. De RI-100 is een geïntegreerde klasse-a/b versterker met maar liefst 2x300 Watt vermogensreserve die future proof is dankzij een optionele phono en DAC module. De reference lijn van Vitus wordt binnenkort ook vervolledigd met een losse voor- en eindversterker alsook cd-speler. Het centraal hart in de Vitus set wordt gevormd door de Antelope Audio Zodiac Gold DAC met losse Voltikus voeding, die via USB even goed klinkt (zoniet beter) als de betere audiofiele cd-loopwerken. Klinkt Beter is dus volledig mee op gebied van streaming, ook dankzij geïntegreerde oplossingen zoals de Olive muziekservers.


Foto: ©Werner Ero

Het kabelaanbod wordt sterk uitgebreid met het Japanse Oyaide en Acrolink. Oyaide heeft naast het eigen aanbod waaronder kabels, stekkers en stekkerdozen ook heel wat OEM producten die je terugvindt op tal van andere high-end kabels: zo zijn Acrolink kabels vaak afgemonteerd met Oyaide connectors. Acrolink is dan weer de enige fabrikant die zich gespecialiseerd heeft in koperkabels met een extreme zuiverheid van 6N (Six-Nine), 7N (Seven-Nine), 8N (Eight-Nine) waarbij 8N staat voor de puriteit van maar liefst 99,99 %. Alle kabels van Esoteric worden trouwens door Acrolink vervaardigd.


Foto: ©Werner Ero

Ook de cinefiel wordt niet aan zijn lot overgelaten: zo heeft Klink Beter een volledig akoestisch ingerichte cinema waar alle Velodyne subwoofers beluisterd kunnen worden, verder aangevuld met NAD master componenten die dankzij modulaire MDC kaarten future proof zijn, actieve Klipsch cinemaluidsprekers en een 65inch Panasonic 3D plasma TV.


Foto: ©Werner Ero

Op de nieuwe locatie in Wetteren kunnen demo`s nu ook overdag. Klinkt Beter werkt altijd op afspraak om de klant een optimale demo op maat aan te bieden. Klinkt Beter is gevestigd aan Blauwe Paal 45 in Wetteren. Je kunt voor meer informatie op de website van Klinkt Beter kijken.


EDITORS' CHOICE