Pink Project show in Ahoy op dvd

Redactie HiFi.nl | 02 september 2011

Op 16 september gaat Pink Project, de Pink Floyd tribute band, een spectaculaire show neerzetten in Ahoy. Deze show zal ook worden vastgelegd en uitgebracht op Blu-ray en dvd.

Dit is mogelijk dankzij een deal met productiebedrijf Heuvelman. Ter voorbereiding op deze opnames heeft Pink Project komende week de Fokkerhal afgehuurd in Den Haag om de 2.5 uur durende productie in zijn volle omvang met alle betrokken partijen te kunnen doorlopen en repeteren. Ahoy bestaat dit jaar exact 40 jaar en is recentelijk flink verbouwd. Akoestisch gezien is de zaal er enorm op vooruit gegaan. Pink Floyd was begin zeventiger jaren de eerste internationale band die in Ahoy speelde en voerde toen Atom Heart Mother op in zijn geheel.

De show die Pink Project zal uitvoeren staat in het teken van 40 Jaar Pink Floyd en 40 jaar Ahoy. Het publiek krijgt letterlijk en figuurlijk alle periodes uitgemeten die Pink Floyd heeft ondergaan. Kosten nog moeite zijn gespaard om iets bijzonders neer te zetten. Peter Chattelin, drijvende kracht achter Pink Project en Chattelin Audio Systems, vertelde recent in een interview voor het Parool dat dit tevens "de bekroning en erkenning" is van 20 jaar hard werken en door dik en dun gaan voor zijn passie en respect voor de Floyd. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Pink Project.


EDITORS' CHOICE